Η FIFA ενέκρινε ετήσια διοργάνωση με τους πρωταθλητές κάθε ηπείρου αντί του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

21:33 | 14/03/2023

Η FIFA έδωσε το "πράσινο φως" για μια νέα ετήσια διοργάνωση στη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που θα περιλαμβάνει τους πρωταθλητές κάθε ηπείρου.

Η FIFA επιβεβαίωσε την αναπλήρωση του κενού που αφήνει η αναμόρφωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με μια νέα διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν οι πρωταθλητές κάθε ηπείρου.

Η διασυλλογική διοργάνωση δεν έχει αποκτήσει ονομασία μέχρι στιγμής και θα διαδεχθεί το ετήσιο Μουντιάλ Συλλόγων το 2024.

Η τελευταία φορά που θα διεξαχθεί το τελευταίο με την τρέχουσα μορφή του είναι το φετινό Δεκέμβριο στη Σαουδική Αραβία. Από το 2025 θα διεξάγεται με μορφή τουρνουά 32 συλλόγων κάθε τέσσερα χρόνια, αφήνοντας ένα κενό στο καλεντάρι.

Η FIFA έδωσε το "πράσινο φως" για μια νέα διοργάνωση που θα περιλαμβάνει τους πρωταθλητές των κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων των έξι συνομοσπονδιών (UEFA, CAF, AFC, OFC, CONMEBOL, CONCACAF).

Το τουρνουά θα διεξάγεται κάθε χρόνο αρχής γενομένης από το 2024 και ο τελικός θα περιλαμβάνει τον νικητή του Champions League με το νικητή των playoffs στα οποία θα συμμετέχουν οι υπόλοιπες ομάδες. Οι λεπτομέρειες του νέου τουρνουά θα ανακοινωθούν με τον καιρό,


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.