Η φορμαρισμένη επίθεση κι ο «πονοκέφαλος» του Πογέτ

09:12 | 20/03/2024

Τα διλήμματα του ομοσπονδιακού προπονητή για την ενδεκάδα του κρίσιμου αγώνα της Πέμπτης.

Δύο ερωτηματικά έχει ο Γκουστάβο Πογέτ για την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στο Καζακστάν στο κρίσιμο αυριανό παιχνίδι (21/03, 21:45, ALPHA+Novasports Prime) για την πρόκριση στα τελικά του Euro που θα διεξαχθεί στην Αγιά Σοφιά.

Ο προπονητής της Εθνικής προβληματίζεται μόνο για τον αμυντικό χαφ στη μεσαία γραμμή και τον αριστερό εξτρέμ. Ωστόσο, και εκεί υπάρχουν φαβορί για την ενδεκάδα.

Η ενδεκάδα του Πογέτ ξεκινά από το Βλαχοδήμο παρά το γεγονός ότι ο διεθνής γκολκίπερ δεν είναι βασικός στην ομάδα του. Αριστερό μπακ θα είναι ο Τσιμίκας και δεξιό ο Μπάλντοκ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος. Αμυντικό χαφ θα είναι εκτός απροόπτου ο Κουρμπέλης εκτός αν δεν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση. Αλλιώς θα παίξει ο Σιώπης.

O ένας κεντρικός χαφ στο 4-3-3 θα είναι ο Μάνταλος και ο άλλος ο Μπακασέτας. Δεξί εξτρέμ θα αγωνιστεί ο Μασούρας κι αριστερό ο Πέλκας, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί κάποιος εκ των Κωνσταντέλια, Τζόλη.

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού στην επίθεση ο Πογέτ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τρεις διαθέσιμους φορ που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η λογική λέει ότι βασικός θα ξεκινήσει ο Ιωαννίδης, αλλά τόσο ο Γιακουμάκης όσο κι ο Παυλίδης είναι σε φόρμα και μην εκπλαγείτε αν δεν δείτε στην αρχική ενδεκάδα τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Το να αγωνιστεί με δύο επιθετικούς μπροστά και διαφορετικό σύστημα δεν υπάρχει σαν ενδεχόμενο, εκτός αν στραβώσει κάτι, στην εξέλιξη του αγώνα.

Η πιθανή ενδεκάδα της Ελλάδας: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.