Η Γερμανική ομοσπονδία αποσύρει το ''14'' του Νοβίτσκι

11:30 | 11/08/2022

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης, Γερμανία-Γαλλία, στο Ευρωμπάσκετ, την 1η Σεπτεμβρίου στην Κολονία, η γερμανική ομοσπονδία μπάσκετ θα αποσύρει τη φανέλα με το Νο 14, αυτό που φορούσε στη μεγαλιώδη καριέρα του ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η γερμανική ομοσπονδία αποσύρει ένα νούμερο φανέλας, καθώς αυτό δεν επιτρεπόταν με τον προηγούμενο κανονισμό της FIBA για όλες τις εθνικές ομοσπονδίες.

O ΜVP και πρώτος σκόρερ του Μουντομπάσκετ 2002 και του Ευρωμπάσκετ 2005 και πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής ανδρών της Γερμανίας με 3.045 πόντους σε 153 συμμετοχές, Ντιρκ Νοβίτσκι, δήλωσε για την τιμητική αυτή απόφαση της DDB: «Νιώθω μία τεράστια τιμή από τότε που μου παρουσιάστηκε η ιδέα από τη gερμανική Ομοσπονδία. Ήταν μία πολύ ωραία έκπληξη και περιμένω με ανυπομονησία για όσα θα συμβούν στην Κολωνία. Ως πρεσβευτής του Ευρωμπάσκετ περιμένω τα φετινά παιχνίδια με σπουδαίες ομάδες και ελπίζω ότι ο κόσμος θα γεμίσει τα γήπεδα σε Κολωνία και Βερολίνο δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα».

Ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, Ίνγκο Βάις, τόνισε από την πλευρά του: «Αν κάποιος το αξίζει αυτός είναι ο Ντιρκ. Πάντα ήθελε να παίζει με την Εθνική πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις σε 153 ματς».

Ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, οι Ντάλας Μάβερικς απέσυραν τη φανέλα με το Νο 41 που φορούσε στο ΝΒΑ ο Νοβίτσκι, ο οποίος κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 κόντρα στην εθνική Ελλάδας στον τελικό στο Βελιγράδι και το χάλκινο στο Μουντομπάκστ του 2002 στην Ινδιανάπολη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.