Η Γιουνάιτεντ αποκαθήλωσε τη Σίτι και κατέκτησε το κύπελλο

19:09 | 25/05/2024

To 13o Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και, παράλληλα, εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε στα αποδυτήρια την ταμπέλα του αουτσάιντερ, επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και έσωσε τη χρονιά.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν ένα λιγότερο τρόπαιο από την Αρσεναλ, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι προκρίθηκαν στους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι η Τσέλσι θα λάβει μέρος στα πλέι οφ του Conference League και πως η Νιούκαστλ μένει εκτός Ευρώπης.

Πριν από τον τελικό υπήρχαν έντονες φήμες περί αποχώρησης του Ερικ Τεν Χαχ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αρκετοί πίστεψαν ότι η Γιουνάιτεντ δεν θα είναι σε θέση να «χτυπήσει» τη Σίτι. Κι όμως.

Οι πρωταθλητές προέρχονταν από έξι νίκες και μόλις μια ήττα απέναντι στους συμπολίτες, ωστόσο στα ντέρμπι οι παραδόσεις πάνε περίπατο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα φιλοδοξούσε να γίνει η πρώτη αγγλική με back-to-back νταμπλ, αλλά…

Υπό το βλέμμα του θρυλικού σερ Αλεξ Φέργκιουσον, η Γιουνάιτεντ έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 9′ με σουτ του Γκαρνάτσο που μπλόκαρε ο Ορτέγκα.

Η ομάδα του Τεν Χαχ είχε στηθεί καλά και στο 30′ πήρε προβάδισμα με ανέλπιστο τρόπο. Ο Γκβάρντιον έκανε λάθος κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Ορτέγκα και ο Γκαρνάτσο άνοιξε το σκορ σε άδεια εστία. Η Σίτι αιφνιδιάστηκε.

Εννέα λεπτά αργότερα, έπειτα από εκπληκτική ομαδική συνεργασία, ο Μέινου ζευγάρωσε τα γκολ της Γιουνάιτεντ με πλασέ και, πλέον, το φαβορί του τελικού είχε αλλάξει όνομα.

Η Σίτι έβγαλε το α’ ημίχρονο με τρεις τελικές και ο Γκουαρδιόλα πέρασε τους Ακάντζι-Ντοκού, σε μία προσπάθεια να διαφοροποιήσει την κατάσταση.

Οι «πολίτες» ήταν άτυχοι στο 55′, όταν από σουτ του Χάαλαντ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ακολούθησε ένα δυνατό σουτ του Γουόκερ που έβγαλε ο Ονάνα στο 60′ και ένα πλασέ του Αλβαρες που πέρασε ελάχιστα άουτ στο 65′. Η Γιουνάιτεντ αντιπαρέταξε ένα σουτ του Γκαρνάτσο (σε κόρνερ ο Ορτέγκα).

Η Σίτι μείωσε με εκτός περιοχής σουτ του Ντοκού στο 87′ και οι καθυστερήσεις ήταν 7 λεπτά, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ και η Γιουνάιτεντ πήρε την… ευρω-κούπα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.