Η ηρεμία του Δέλλα έχει περάσει στο παιχνίδι του ΟΦΗ

ΟΦΗ

Το σημαντικότερο στοιχείο που έχει προσθέσει ο Μακεδόνας προπονητής στον ΟΦΗ.

Αν κάτι ξεχωρίζει στον Τραϊανό Δέλλα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τον ΟΦΗ δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και τι ακριβώς έχει δώσει στην ομάδα, αλλά είναι και η ηρεμία που περνάει συνολικά στον οργανισμό.

Χαρακτηριστικό του και από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής, αυτή η ηρεμία στο παιχνίδια του με σπάνιες εκρήξεις και το καθαρό μυαλό να υπερτερεί οποιουδήποτε συναισθήματος.

Ιδιο χαρακτηριστικό και σαν προπονητής. Στις φορές που έχει συζητήσει με τους δημοσιογράφους, στις ανοιχτές προπονήσεις του ΟΦΗ στο ΒΑΚ, η λέξη «ηρεμία» έχει βγει πολλές φορές από τα χείλη του. «Ηρεμος είμαι», είπε και χθες, πολλές φορές, πάνω στην κουβέντα. Το είπε με τέτοιο τρόπο για να το κάνει σαφές. Και όντως έτσι είναι. Δεν χρειάζεται πανικός που πολλές φορές θολώνει το μυαλό, δεν χρειάζονται ακραίες αντιδράσεις και -το σημαντικότερο- όλο αυτό περνάει σιγά-σιγά και στο παιχνίδι του ΟΦΗ.

Ακόμα κι όταν τα ματς στραβώνουν, ο ΟΦΗ βγάζει μία ηρεμία στο παιχνίδι του προσπαθώντας να βρει τον τρόπο να σκοράρει. Έχει φανεί στα τελευταία ματς κυρίως, με Κηφισιά και Ατρόμητο, όπου ο Ομιλος ήταν καλύτερος, έκανε φάσεις, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Μέχρι τελευταία στιγμή οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν, χωρίς να βγαίνει πανικός στο παιχνίδι τους. Δεν λέμε ότι όλα λειτούργησαν στην εντέλεια, αυτό το ξέρει καλά κι ο ίδιος ο Δέλλας, αλλά φαντάζει πολύ μακρινή η εικόνα μίας ομάδας που δεν ήξερε τι να κάνει στο γήπεδο και την κυρίευε το άγχος.

«Ηρεμος είμαι παιδιά», είπε ακόμα μία φορά χθες, λίγο πριν ολοκληρωθεί η κουβέντα μας. Ξέρει τι θέλει, ξέρει πως να το πάρει και -το βασικότερο- ξέρει που ήρθε. Μη ξεχνάτε -κι αυτό πρέπει να τονίζεται πολλές φορές γιατί έχει τη σημασία του- πως είναι ο τρίτος προπονητής μέσα στη σεζόν και σίγουρα αυτός που όταν ανέλαβε είχε το πιο δύσκολο έργο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.