Η ηρεμία του Δέλλα κι ο στόχος της σταθερότητας

Απόψεις

Τι θέλει να δώσει στον ΟΦΗ ο Μακεδόνας προπονητής για μία χρονιά κανονικότητας.

Χαμογελαστός όταν πρέπει, ήρεμος, με το επιβλητικό του παρουσιαστικό, έτοιμος για σκληρή δουλειά για να κάνει τον ΟΦΗ ανταγωνιστικό.

Ο Τραϊανός Δέλλας, περί ου ο λόγος, έδωσε το στίγμα της νέας σεζόν στις δηλώσεις που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΒΑΚ στην ανοιχτή, για τους δημοσιογράφους, προπόνηση. Πρώτον, τόνισε ότι ο ΟΦΗ πρέπει να στοχεύει πάντοτε ψηλά και η 5η θέση του χρόνου, στο νέο φορμάτ που θα έχει το πρωτάθλημα, είναι ένας στόχος που πρέπει να διεκδικήσει η ομάδα. Παράλληλα, τόνισε και μάλιστα πολλές φορές ότι σημασία δεν έχουν τα λόγια αλλά η δουλειά.

Δεύτερον, ο ΟΦΗ στάθηκε στη σημασία της έδρας. Μπορεί πέρυσι ο Ομιλος να έκλεισε τη σεζόν χωρίς εκτός έδρας νίκη, αλλά σημασία πρωτίστως έχει το «Γεντί Κουλέ» και το χτίσιμο των συνθηκών για να γίνει ο ΟΦΗ και πάλι δυνατός στο σπίτι του.

Τρίτον, ο Δέλλας θέλει να κάνει μία σκληροτράχηλη ομάδα, που θα δημιουργεί και θα στοχεύει στη νίκη και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι πρόκειται για έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά που βρίσκεται και τι απαιτήσεις έχει ο κόσμος. Πέρυσι πολλά γράφτηκαν, πολλά ακούστηκαν, ο κόσμος κουράστηκε και απογοητεύτηκε και ο Δέλλας θέλει να δείξει έργο στην πράξη κι όχι στα λόγια.

Ο σχεδιασμός δεν πήγε όπως θα ήθελε, δεν έμεινε ο βασικός κορμός της ομάδας, αλλοιώθηκε με τις αποχωρήσεις, αλλά οι προσθήκες που έγιναν και αυτές που θα γίνουν μπορούν να φτιάξουν τον ΟΦΗ της επόμενος σεζόν σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Για τον Δέλλα σημασία έχει η Ολλανδία. Εκεί που θα μοντάρει την ομάδα σε μεγάλο βαθμό για να φτιάξει αυτό που έχει στο μυαλό του. Πέρυσι με μία ομάδα που δεν ήταν δική του έδειξε δείγμα της δουλειάς του, πρωτίστως έδειξε ότι μπορεί να φέρει τον ΟΦΗ στα ψηλά πατώματα.

Φέτος έχει δική του ομάδα και στα δικά του μέτρα, στα δικά του «θέλω» και με στόχο την κανονικότητα. Το ασανσέρ συναισθημάτων και αποτελεσμάτων κούρασε και ο Όμιλος αναζητά τη σταθερότητα. ο Μακεδόνας προπονητής δείχνει πως μπορεί να τη φέρει. Οψόμεθα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.