Η ιδιοφυής «κουτουλιά» του Ζινεντίν

Απόψεις

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έκανε ξανά το απρόβλεπτο, όπως στον τελικό του 2006

Αναμφίβολα, ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι μια από τις πιο λαμπερές και ιδιαίτερες περιπτώσεις στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ένας αρτίστας των Ευρωπαϊκών γηπέδων, σαγήνευε με το στυλ του στο χορτάρι, το ίδιο έκανε και σαν προπονητής τα τελευταία δύο και κάτι χρόνια, διάστημα που έμεινε στον πάγκο του πιο απαιτητικού συλλόγου στον κόσμο.

Στις 9 Ιουλίου του 2006, ο Ζιντάν έδωσε την τελευταία του παράσταση στους αγωνιστικούς χώρους, αποχαιρετώντας άδοξα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. 

Στον τελικό του Μουντιάλ ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία, ο «Ζιζού» μόλις είχε ισοφαρίσει τον αγώνα. Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Ο Ματεράτσι, όπως αποκαλύφθηκε, έβρισε την μητέρα και την αδερφή του Ζιντάν, εκείνος αντέδρασε άσχημα και έριξε μια κουτουλιά στο στήθος, πετώντας τον στο χορτάρι. Η Ιταλία κατακτά το Μουντιάλ με 5-3 στα πέναλτι και η... κουτουλιά του Γάλλοαλγερινού μένει στην ιστορία.

Δώδεκα χρόνια μετά, ο Γαλλοαλγερινός φεύγει από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, όντας ένας από τους πλέον πετυχημένους προπονητές όλων των εποχών. Σε δυομιση χρόνια στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, κατέκτησε 3 συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Παγκόσμια κύπελλα, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας και δύο Ευρωπαϊκά σουπερ καπ. Τι άλλο να κάνει;

«Για μένα, για την ομάδα, τους παίκτες, είναι λίγο παράξενη στιγμή, αλλά είναι και σημαντική. Αυτή η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή για να συνεχίσει. H απόφασή μου για πολύ κόσμο δεν έχει νόημα, αλλά για εμένα έχει» είπε μεταξύ άλλων ο Ζιντάν στη συνέντευξη αποχώρησης του. Παραιτήθηκε, από το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό brand του κόσμου έχοντας κατακτήσει τα πάντα.

Τεράστιος παίκτης, αποδείχθηκε πολύ καλός προπονητής, όμως, το μεγαλύτερο παράσημο του είναι η προσωπικότητα του. Δυνατός πνευματικά, λειτούργησε άψογα σε δύσκολες καταστάσεις, κράτησε τα αποδυτήρια σε ένα σύλλογο που θυμίζει καθημερινά ''ηφαίστειο'' έτοιμο να εκραγεί.

Σε ηλικία 45 ετών, έκανε ξανά το απρόβλεπτο. Ο ιδιοφυής Γάλλος πήρε την απόφαση να φύγει, λίγες ημέρες μετά το 3ο συνεχόμενο Champions League. Άραγε, πόσοι αθλητές - προπονητές έχουν παραιτηθεί στο απόγειο της καριέρας τους;

Ο ''Ζιζού'' αντιλήφθηκε γρήγορο ότι δεν υπάρχει πλέον κίνητρο και κανένας λόγος να ρισκάρει αφού έπιασε... ταβάνι όντας στον πάγκο της ''βασίλισσας''. Ειδικά σε μια ομάδα που η αποθέωση από την κατακραυγή απέχουν όσο ένα... ''τσιγάρο δρόμος''.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.