Ισοπέδωση, μεταγραφές και «άρρωστος πόλεμος»

Απόψεις

Η κριτική, η ανάγκη μεταγραφών και τα οπαδικά μυαλά που χρησιμοποιούν τον ΟΦΗ.

Αυτογνωσία υπάρχει στον ΟΦΗ και μπόλικη. Γνωρίζουν τα αδύναμα σημεία του, ξέρουν ότι μετρούν τρία συνεχόμενα ματς που έχουν κακό έως πολύ κακό πρόσωπο (Παναιτωλικό, Βόλο, ΠΑΟΚ) και δεν πρόκειται να «εκτροχιαστούν» από τα πιστεύω τους για τη συνέχεια. Οκ, αλλά χρειάζεται και μία ενεργοποίηση για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Θα γίνουν μεταγραφές; Ναι, θα γίνουν. Ίσως με τις εξελίξεις στο θέμα του Σακόρ να γίνει μία παραπάνω από τα αρχικά πλάνα. Θα δούμε. Υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα των μεταγραφών; Ανάλογα όπως το βλέπει κανείς. Σε μία μεταγραφική περίοδο που άρχισε πριν από 8 μέρες δεν μπορείς να... σκορπάς τον πανικό, σίγουρα, όμως, δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, αφού τα νέα αποκτήματα πρέπει να προσαρμοστούν για να προστεθούν στις λύσεις του Σίμου για τη συνέχεια των υποχρεώσεων. Άρα, ναι υπάρχει.

Να πάμε πάλι στο θέμα της κριτικής και της απογοήτευσης του κόσμου; Να πάμε. Δίκιο έχει ο κόσμος. Ο «πελάτης έχει πάντα δίκιο» λέει ο θυμόσοφος λαός. Ο ΟΦΗ δείχνει «σκασμένος», να ξεμένει από δυνάμεις, να «φωνάζει» για βοήθεια, να είναι επιτακτική η ανάγκη μίας τονωτικής «ένεσης». Πολλά τα ματς μέχρι τέλος του μηνά, μεγάλη η ατυχία, ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να ενισχυθεί το ρόστερ. Η ισοπέδωση, όμως, είναι άλλο θέμα συζήτησης και αυτή επιχειρείται από μερίδα του κόσμου μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Δεν ήρθε η καταστροφή.

Προφανώς δεν είναι όλα καλώς καμωμένα, προφανώς υπάρχει πρόβλημα και ο ΟΦΗ καλείται να βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο ο πανικός. Σίμος, παίκτες, ακόμα και οι επικεφαλής μπαίνουν σε έναν ντορβά πάνω στην απογοήτευση, πάνω στο ανάθεμα. Αυτό δεν είναι κριτική, αλλά μία αδικαιολόγητη στάση σε σημείο αχαριστίας.

Κανένας στον ΟΦΗ δεν είναι ο πάπας για να μην επιδέχεται κριτικής, αυτό έλειπε. Είπαμε, ο «πελάτης έχει πάντα δίκιο», τρεις συνεχόμενες ήττες δεν χωνεύονται εύκολα από οποιονδήποτε, αλλά υπάρχει μία λεπτή γραμμή που χωρίζει την αποθέωση από τον «λιθοβολισμό».

Ο Όμιλος θέλει μεταγραφές, ξεκάθαρα πράγματα. Για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα, που λέει και το τραγούδι. Δεν βγαίνει η χρονιά για να επιτευχθεί ο στόχος. Είτε αυτός είναι η σωτηρία, όπως λέγεται επισήμως, είτε αυτός είναι η έξοδος στην Ευρώπη, κάτι για το οποίο η ομάδα έχει τις δυνατότητες. Οι προσδοκίες ανέβηκαν γιατί δημιουργήθηκαν από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και από την έως τώρα πορεία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι σε κάθε στραβή πρέπει να έρχεται και η απαξίωση. Σεβαστή η κριτική, αυτονόητη, αλλά με μέτρο όσον αφορά στην υπερβολή.

Και κάτι τελευταίο για υστερόγραφο: το φετινό πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία και άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για «πόλεμο» μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Αμφότερες οι πλευρές αναζητούν «όπλα» για να «πολεμήσουν» τον αντίπαλο. Κάποιοι -και μάλιστα του σιναφιού μας, δημοσιογράφοι δηλαδή- βάζουν στο «αρρωστημένο» οπαδικό τους μυαλό τον ΟΦΗ. Δημιουργούν εντυπώσεις επειδή η κρητική ομάδα ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Φτιάχνουν μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο βωμό του οπαδικού συμφέροντος. Και επειδή αυτοί που τους ακούνε και τους διαβάζουν έχουν πιο «άρρωστα» μυαλά, το πράγμα μπορεί να ξεφύγει. Προφανώς δεν θέλουν να χωνέψουν ότι ο ΟΦΗ κινείται αυτόνομος και δυνατός. Δεν χρειάζεται καμία «χείρα βοηθείας» και δεν έχει κανέναν ανάγκη. Αν αρχίσουν να βλέπουν τα παιχνίδια του και παρακολουθήσουν τον τρόπο που λειτουργεί -κάτι το οποίο προφανώς δεν κάνουν, παρά μόνο αποσπασματικά, όταν παίζει η ομάδα τους ή ο μεγάλος αντίπαλος- θα το αντιληφθούν. Μέχρι τότε το μόνο που καταφέρνουν είναι να λειτουργούν ως «εμπρηστές» σε μία ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας και προσβάλλοντας τον ΟΦΗ και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν. Τα λέμε τώρα πριν... σφίξουν τα γάλατα στο «καυτό» μας πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ψύχραιμη αντίδραση του Σίμου

Η αποθέωση του κόσμου στο φινάλε

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-3: Δείτε τα highlights του αγώνα

Το ευχαριστώ του Σίμου και η στήριξη στο ρόστερ

Πλήγμα με Σακόρ, μπαίνει χειρουργείο!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.