Η καλύτερη επίθεση κόντρα στην τρίτη καλύτερη άμυνα…

08:04 | 16/02/2018

Την ευκαιρία να υπερασπιστούν τη… φήμη τους θα έχουν το Σάββατο η Σπάρτη και ο ΟΦΗ.

Οι δύο ομάδες, είναι από αυτές της κατηγορίας που ξεχωρίζουν στους τομείς της επίθεσης, αλλά και της άμυνας. Ο ΟΦΗ τόσο της επίθεσης, όσο και της άμυνας, η Σπάρτη από την πλευρά της μόνο της άμυνας. Η κρητική ομάδα διαθέτει την πλέον παραγωγική επίθεση στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει 35 γκολ στους ως τώρα 16 αγώνες που έχει δώσει. 

Η δε Σπάρτη από την πλευρά της έχει την 3η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί μόλις 8 γκολ σε 16 παιχνίδια. Αμυντικά την ίδια επίδοση και ο ΟΦΗ, όπου μαζί με την ομάδα της Λακωνίας είναι πίσω από τους δύο πρωτοπόρους, Άρη και Παναχαϊκή, οι οποίοι έχουν παθητικό 5 και 7 τερμάτων αντίστοιχα. 

Εύλογα καταλαβαίνει κανείς πως τα στοιχεία αυτά δίνουν στους δύο μονομάχους του Σαββάτου, τα ατού που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν, προκειμένου ο ένας να υπερτερήσει του άλλου. Ο ΟΦΗ με «όπλο» την δεινή επιθετική του γραμμή, η Σπάρτη με τη «σφιχτή» της άμυνα. 

Στους πέντε τελευταίους αγώνες που έχουν δώσει οι δυο ομάδες, ο ΟΦΗ έχει τέσσερις νίκες, με Βέροια, Αχαρναϊκό «στα χαρτιά», ΑΕ Καραϊσκάκης και Απόλλωνα Πόντου) και μια ήττα αυτή στη Λάρισα από τον τοπικό Απόλλωνα. Η Σπάρτη στις ισάριθμες τελευταίες της αναμετρήσεις έχει δύο νίκες, με Δόξα Δράμας και Καλλιθέα, άλλες τόσες ισοπαλίες με Παναχαϊκή και Εργοτέλη, ενώ έχει χάσει μόνο από τον Άρη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.