Η καταχώρηση του ονόματος Λιονέλ αυξήθηκε κατά 700% στην Αργεντινή μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ!

19:44 | 04/01/2023

Πανζουρλισμός για το όνομα του θρύλου...

Το Παγκοσμιο Κύπελλο του Κατάρ κατέλαβε με ιστορική ζέση, κεντρική θέση στη ζωή του πληθυσμού της Αργεντινής. Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του κυπέλλου στη χώρα συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με άξονα τη φιγούρα του Λιονέλ Μέσι.

Μετά τον τελικό, πραγματοποιήθηκαν διάφορες υποσχέσεις από οπαδούς της «Αλμπισελέστε», όπως να κάνουν τατοάζ με το πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι, αλλά και να ονομάσουν τα παιδιά, που γεννήθηκαν σε αυτές τις ημερομηνίες με το όνομα του Αργεντινού αστέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Μητρώο του Σάντα Φε, η μηνιαία εγγραφή στην επαρχία του ονόματος Λιονέλ ή Λιονέλα ήταν περίπου έξι το μήνα κατά μέσο όρο, μέχρι τον Σεπτέμβριο. Από τον Οκτώβριο κι ύστερα τα ποσοστά αυξήθηκαν. Ενδεικτικό ότι τον Νοέμβριο, το ληξιαρχείο της περιοχής ανέφερε ότι έγιναν 32 εγγραφές προς τιμήν του αρχηγού της εθνικής Αργεντινής.

Τον Δεκέμβριο υπήρχαν 49 εγγραφές με το όνομα του Λιονέλ Μέσι, 700% περισσότερες από τον Σεπτέμβριο. Από αυτό το σύνολο, 22 είναι από το Ροζάριο, 20 από τη Σάντα Φε και επτά από την υπόλοιπη επαρχία.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.