Η κίνηση του Νταμπράουσκας που «βραχυκύκλωσε» τον Άρη

SMS

​Δεν είναι μόνο τύχη η νίκη του ΟΦΗ στο χθεσινό παιχνίδι, βάσει συνολικής εικόνας. Είναι και τακτική από τον Νταμπράουσκας που με μία του κίνηση (δύο πιο συγκεκριμένα) ανέδειξε τη διαφορά των δύο ομάδων: πάγκος και κούραση.

Ο Άρης προερχόταν από μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό ματς που πήγε στα πέναλτι, βάλτε και ταξίδια μέσα. Εκτός της κούρασης, η ομάδα του Τερζή έχει κενά, δεν έχει πάγκο, δεν έχει γεμάτο ρόστερ για να αντέξει Ελλάδα και Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή ο ΟΦΗ εφέτος έχει αυτό που δεν είχε άλλες χρονιές: ένα (σχεδόν) πλήρες ρόστερ με ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές.

Τι έκανε, λοιπόν, ο Νταμπράουσκας βλέποντας τον Άρη σιγά-σιγά να ξεφουσκώνει όσο περνούσε ο χρόνος; Πέρασε στο παιχνίδι φρέσκους ποδοσφαιριστές, Μοσκέρα, Αμπάντα, Φελίπε. Οι τρεις μαζί με τον Νέιρα είναι μέσα στη φάση του 3-2 που έφερε και τη νίκη.

Αυτοί οι παίκτες που μπήκαν χθες, παίζουν βασικοί. Και ο Νταμπράουσκας έχει πλέον την τύχη να έχει τέτοιο υλικό στα χέρια του για να αλλάζει τον ρου των αγώνων. Το έκανε την Κυριακή, ήταν η κίνηση που «βραχυκύκλωσε» τους Θεσσαλονικείς και έφερε το μεγάλο τρίποντο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.