Η Κροατία στους «4», πέταξε έξω στα πέναλτι τη Βραζιλία!

19:49 | 09/12/2022

Δεύτερη πρόκριση στα πέναλτι των Κροατών, νίκησαν 4-2 τους Βραζιλιάνους και πέρασαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Ένα μονότονο τρόπο παιχνιδιού είδαμε στα 90 λεπτά της αναμέτρησης με τη Βραζιλία να έχει την κατοχή και την Κροατία να ρίχνει το βάρος στην τακτική και πως θα της ανακόψει την επιθετική της ορμή.

Επί της ουσίας η Βραζιλία έπαιζε εναντίον του Λιβάκοβιτς, με τον Κροάτη γκολκίπερ να είναι εκεί όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει για να κρατήσει το μηδέν. Από την άλλη πλευρά η Κροατία ολοκλήρωσε το 90λεπτο χωρίς να έχει εύστοχη τελική!

Στην παράταση ο τρόπος παιχνιδιού δεν άλλαξε, η Βραζιλία ήταν αυτή που είχε την κατοχή με τη διαφορά αυτή τη φορά ότι βρήκε το γκολ που θα την οδηγούσε στα ημιτελικά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης ο Νεϊμάρ με ωραία ενέργεια και αφού απέφυγε τον Λιβάκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Κροατών για το 1-0. Ο Νεϊμάρ έφτασε τα 77 γκολ με το εθνόσημο, όσα είχε και ο Πελέ με τη Βραζιλία.

Μη νομίζετε πως το γκολ του Νεϊμάρ έφτανε για τους Βραζιλιάνους. Οι Κροάτες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και απάντησαν με γκολ του Πέτκοβιτς στο 117', στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί η Κροατία ήταν εύστοχη, για δεύτερη σερί φορά μετά το ματς με τους Ιάπωνες. Ροντρίγκο και Μαρκίνιος αστόχησαν από την άσπρη βούλα για τους Βραζιλιάνους (το πρώτο το έπιασε ο τρομερός Λιβάκοβιτς, το δεύτερο πήγε στο δοκάρι) και η Κροατία πέρασε με 4-2 στα ημιτελικά της προσεχούς Τρίτης.

Η εξέλιξη των πέναλτι:

Ο Βλάσιτς εκτελεί στο κέντρο και κάνει το 1-0 για την Κροατία

Ο Λιβάκοβιτς πέφτει αριστερά και πιάνει την εκτέλεση του Ροντρίγκο

Ο Μάγερ εκτελεί κι αυτός στο κέντρο και κάνει το 2-0

Ο Καζεμίρο με δύναμη, ο Λιβάκοβιτς πέφτει σωστά δεξιά, όμως γίνεται το 2-1

Ο Μόντριτς εκτελεί, από αριστερά ο Άλισον, δεξιά η μπάλα για το 3-1

Ο Πέντρο κάνει μια αναπήδηση πριν σουτάρει, εξουδετερώνει τον Λιβάκοβιτς και μειώνει σε 3-2

Εξαιρετική εκτέλεση από Όρσιτς, τέρμα δεξιά και χαμηλά, ο Άλισον δεν είχε τύχη και γίνεται το 4-2

Ο Μαρκίνιος εκτελεί στο δεξί δοκάρι, η Κροατία προκρίνεται

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (110' Μπούντιμιρ), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (114' Όρσιτς), Κόβατσιτς (106' Μάγερ), Πάσαλιτς (72' Βλάσιτς), Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Μιλιτάο (106' Σάντρο), Μαρκίνιος, Σίλβα, Ντανίλο, Πακετά (106' Φρεντ), Καζεμίρο, Ραφίνια (56' Άντονι), Νεϊμάρ, Βινίσιους (64' Ροντρίγκο), Ρισάρλιζον (84' Πέντρο)


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.