Η Λειψία απέλυσε προπονητή για πρώτη φορά μετά από 6,5 χρόνια

18:37 | 05/12/2021

Η Λειψία και ο Τζέσε Μαρς, συμφώνησαν τη διακοπή της συνεργασίας τους, μετά από ένα κακό ξεκίνημα της σεζόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανικός σύλλογος.

Η Λειψία γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ουνιόν Βερολίνου την Παρασκευή, τρίτη στη σειρά που την οδήγησε στην 11η θέση, συσσωρεύοντας πίεση στον Αμερικανό Μαρς, ο οποίος δεν ήταν στον αγώνα λόγω της καραντίνας για την Covid-19.

Ο Μαρς, ο οποίος έφτασε αυτή τη σεζόν για να αντικαταστήσει τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, είδε την ομάδα του να κερδίζει πέντε από τους 14 αγώνες πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν.

«Η Λειψία και ο προπονητής Τζέσε Μαρς συμφώνησαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Η απόφαση είναι το αποτέλεσμα μιας εις βάθος ανάλυσης και εντατικών συζητήσεων μετά τον αγώνα της Bundesliga με την Ουνιόν Βερολίνου», ανέφερε ο γερμανικός σύλλογος.

Ο βοηθός προπονητής άτσιμ Μπιερλόρτσερ θα αναλάβει καθήκοντα για την εντός έδρας αναμέτρησή τους με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League, σε μια διοργάνωση από την οποία έχει ήδη αποκλειστεί.

Ο πρώην διεθνής των ΗΠΑ, Μαρς ήταν ο πρώτος Αμερικανός που προπονούσε ομάδα στο Champions League.

Για τη Λειψία, αυτή είναι η μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της – από το 2009 δηλαδή – που υπάρχει αλλαγή τεχνικού μεσούσης της σεζόν.

Πηγή: repress.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.