Η λέξη-κλειδί στην τιμωρία του ΟΦΗ είναι η κροτίδα

SMS

Τι έχει αλλάξει με το νέο αθλητικό νόμο και ποια η διαφορά του καπνογόνου με την κροτίδα.

Ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε με «λουκέτο» στις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ» και θα παίξει χωρίς κόσμο το ματς κυπέλλου της επόμενης εβδομάδας με τον Βόλο, για τη ρίψη κροτίδας στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Εύλογα γεννήθηκαν ερωτήματα για την απόφαση, αν και θα έπρεπε άπαντες να αντιληφθούν την αυστηροποίηση του νέου αθλητικού νόμου και τις «καμπάνες» που μοιράζει η ΔΕΑΒ. Παραδείγματα πολλά την τρέχουσα σεζόν, όπως αυτά της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού που έχουν παίξει χωρίς κόσμο στις έδρες τους.

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται και να μη μπλέξουμε με άρθρα και παραγράφους, η λέξη-κλειδί στην περίπτωση του ΟΦΗ είναι η «κροτίδα». Η διαφορά με το καπνογόνο, που βλέπουμε να παραμένει ως φαινόμενο σε πολλά γήπεδα, έχει να κάνει με την επικινδυνότητα. Το καπνογόνο, για παράδειγμα, μπορεί ο οπαδός να το κρατήσει στα χέρια του μέχρι να σβήσει, σε αντίθεση με την κροτίδα που η επικινδυνότητα είναι διαφορετική και σαφώς μεγαλύτερη: την κροτίδα είσαι αναγκασμένος να την πετάξεις για να μη τραυματιστείς, για να το πούμε απλά. Οπότε είτε στη μία περίπτωση (ρίψη) είτε στην άλλη (να την κρατήσει ο οπαδός στα χέρια του) ο κίνδυνος (τραυματισμού) παραμένει ίδιος και ο νέος αθλητικός νόμος στέκεται πάρα πολύ σε αυτό. Εξ ου το γεγονός ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο (κροτίδες) έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τα ελληνικά γήπεδα μετά το νέο αθλητικό νόμο.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, καλείται να πληρώσει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) την ανοησία του ενός και θα παίξει χωρίς κόσμο στο «Γεντί Κουλέ» το επόμενο ματς «εθνικής διοργάνωσης», όπως ξεκαθαρίζεται. Η τιμωρία, δηλαδή, ξεκινά στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είτε πρωταθλήματος είτε κυπέλλου.

Και τέλος, για να ξεκαθαριστεί και αυτό, αγωνιστικός χώρος θεωρείται πλέον και η τάφρος.

Αυτά για την επόμενη φορά που κάποιος πάρει στο λαιμό του όλη την ομάδα και τον κόσμο της.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.