​Η Λέστερ ανακοίνωσε τον Μαρέσκα

08:12 | 17/06/2023

Η Λέστερ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Έντσο Μαρέσκα, που θα είναι ο νέος προπονητής των «Αλεπούδων», αφού άφησε τον ρόλο του βοηθού προπονητή υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ιταλός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Λέστερ και αντικαθιστά τον Ντιν Σμιθ, που διορίστηκε ως υπηρεσιακός μέχρι το τέλος της σεζόν μετά την απόλυση του Μπρένταν Ρότζερς.

Ο Σμιθ, ωστόσο, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τους πρωταθλητές της Premier League το 2015-16 στην κορυφαία κατηγορία, καθώς τερμάτισαν 18οι και υποβιβάστηκαν στην Championship.

«Στην αρχή, ο στόχος είναι να παίξουμε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Από εκεί μπορούμε να χτίζουμε, μέρα με τη μέρα, την ιδέα και τη φιλοσοφία μας και το πιο σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια», δήλωσε ο Μαρέσκα.

«Πρώτα απ΄ όλα θα δώσουμε το 100%, απολύτως, γιατί ο σύλλογος το αξίζει αυτό. Είναι η δουλειά μας, το καθήκον μας να το κάνουμε αυτό. Στη συνέχεια, όπως είπα, μέρα με τη μέρα, βήμα προς βήμα, σίγουρα θα βελτιωθούμε».

Ο Μαρέσκα, ο οποίος προπονούσε στο παρελθόν την ομάδα Νέων της Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει προπονητική εμπειρία στην πρώτη ομάδα πέρα από ένα σύντομο πέρασμα στην ιταλική Πάρμα, όπου έμεινε για 14 αγώνες, κερδίζοντας μόνο τέσσερις φορές.

«Η φιλοσοφία του έχει οικοδομηθεί σε μια πλούσια και ποικίλη καριέρα, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής εκπαίδευσης ως προπονητής, και ταιριάζει με το όραμα που έχουμε για αυτό το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Λέστερ Σίτι», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Αϊγιαβάτ Σριβαντχαναπραμπά.

«Το προφίλ του Έντσο ξεχώριζε για αρκετό καιρό, ένα συναίσθημα που ενισχύθηκε όταν τον γνώρισα και ακούγαμε τον ενθουσιασμό του για την πρόκληση που είχε μπροστά του», πρόσθεσε.

Η Λέστερ επιβεβαίωσε επίσης ότι τα συμβόλαια των βοηθών προπονητών Κρεγκ Σέξπιρ και Τζον Τέρι δεν θα ανανεωθούν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.