Η Λίβερπουλ και η Γιουνάιτεντ μαζί στην καταπολέμηση της «τοξικότητας» που σχετίζεται με τραγωδίες

09:55 | 28/03/2024

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν αρχίσει από κοινού ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» που σχετίζεται με τραγωδίες, δήλωσαν οι σύλλογοι ενόψει του αγώνα τους στο Ολντ Τράφορντ στις 7 Απριλίου για την Premier League.

Οι σύλλογοι έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τους οπαδούς που φωνάζουν σε σχέση με την τραγωδία του Χίλσμπορο, την καταστροφή στο στάδιο Χέιζελ και το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου για να χλευάσουν τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, μια πρακτική που υπόκειται σε ποινική δίωξη.

«Υποστηρίζουμε πλήρως αυτή την εκδήλωση που φιλοξενείται από τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεργαζόμαστε στενά με τους δύο συλλόγους για να αναπτύξουμε και να παραδώσουμε αυτήν την εκπαιδευτική πρωτοβουλία», δήλωσε ο Διευθυντής της Κοινότητας της Premier League, Νικ Πέρτσαρντ.

Τα δύο ιδρύματα θα αναπτύξουν περαιτέρω το πρόγραμμα σε συνεργασία με τη λίγκα και δεσμεύονται να το κάνουν ετήσιο μέρος της δέσμευσής τους στις περιοχές του Μέρσεϊσαϊντ και του Ευρύτερου Μάντσεστερ.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορήθηκε από την Αστυνομία του Ευρύτερου Μάντσεστερ σε σχέση με κακοποίηση που σχετίζεται με τραγωδία εναντίον οπαδών της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια του προημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ των δύο ομάδων στις 17 Μαρτίου.

Η Άρσεναλ χαιρέτισε επίσης την απαγόρευση εισόδου σε τρεις οπαδούς, αφού παραδέχθηκαν την ενοχή τους για κακοποίηση που σχετίζεται με τραγωδία κατά τη διάρκεια αγώνα με την Λίβερπουλ για το Κύπελλο στο Emirates Stadium στις 7 Ιανουαρίου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.