Η Ligue 1 θα μετονομαστεί σε "Ligue 1 McDonald's": Ο ρόλος που έπαιξε ο Εμπαπέ

18:30 | 05/03/2024

Η πολυεθνική εταιρεία εστιατορίων, McDonald's, αγόρασε τα δικαιώματα ονομασίας του γαλλικού πρωταθλήματος για 20 εκατ. ευρώ τη σεζόν κι από τη νέα σεζόν θα ονομάζεται "Ligue 1 McDonald's".

Τα McDonald's θα είναι ο νέος μεγάλος χορηγός του γαλλικού πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο του RMC, Ντάνιελ Ριόλο, το συμβόλαιο μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας Uber και της Ligue 1 θα λήξει το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Αυτό σημαίνει ότι από τη νέα σεζόν θα μετονομαστεί σε "Ligue 1 McDonald's" από "Uber Eats Ligue 1", με την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία εστιατορίων ταχείας εστίασης να προσφέρει συμβόλαιο 20 εκατ. ευρώ ανά σεζόν.

Οι διαπραγματεύσεις με τον αμερικανικό κολοσσό Uber δεν ευδοκίμησαν, με τις δύο πλευρές να μην τα βρίσκουν στο οικονομικό σκέλος, αφού η νέα πρότασή τους για ανανέωση αφορούσε λιγότερα από 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο, που είναι το τρέχων συμβόλαιο.

Πώς συνδέεται βέβαια αυτό με τον Κιλιάν Εμπαπέ; Είναι απλό, καθώς ο λόγος που η Uber κατέθεσε μικρότερη προσφορά σχετίζεται με την αποχώρηση του Γάλλου σταρ από την Παρί.

Κι αυτό, γιατί δεν ήθελαν να ρισκάρουν να προσφέροντας πολλά σ' ένα πρωτάθλημα, του οποίου τα νούμερα θα μπορούσαν να πέσουν κατακόρυφα λόγω της αποχώρηση του Εμπαπέ.

Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.