​Η μαγκιά του Νιόπλια και γιατί ο ΟΦΗ το αξίζει περισσότερο

Απόψεις

Το επιμύθιο της κανονικής περιόδου για τον ΟΦΗ ανεξάρτητα τι θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες.

Το πρωτάθλημα τελείωσε, αλλά επειδή στην Ελλάδα είμαστε, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Στο "Γεντί Κουλέ" άπαντες πανηγύρισαν τη νίκη επί του Απόλλωνα και την είσοδο στην εξάδα, αλλά αύριο, Τρίτη, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει από τον ΟΦΗ την 6η θέση. Πανηγυρισμοί στο... περίμενε για την Κρητική ομάδα σε μία ακόμα ιλαροτραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Νιόπλιας, πάντως, μίλησε και για την επιτυχία του ΟΦΗ, αλλά και αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα. Κατάφερε μέσα σε λίγες λέξεις -σε μία τρομερή κίνηση fair play που αναδεικνύει το ήθος και την αξιοπρέπεια τόσο του συγκεκριμένου προπονητή, αλλά και ολάκερου του οργανισμού του ΟΦΗ- να περιγράψει την εφετινή χρονιά. Έπλεξε το εγκώμιο του ΠΑΣ, ο οποίος back to back έκανε πορεία... πρωταθλητισμού για τα δεδομένα του και φυσικά έπλεξε το εγκώμιο του ΟΦΗ για τη δική του πορεία την τρέχουσα σεζόν. Θέλει μαγκιά για να κάνεις αυτές τις δηλώσεις στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μην ξεχνάτε τι ακουγόταν για τον ΟΦΗ εκεί γύρω στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με αποκορύφωμα το τουρνουά του Βόλου από το οποίο προέκυψε ένα... πέπλο απογοήτευσης προτού καλά-καλά αρχίσει η χρονιά. Η χρονιά άρχισε, ο ΟΦΗ άφησε πίσω του την κάκιστη περσινή σεζόν, η οποία ειρήσθω εν παρόδω ήταν η αφετηρία για τη νέα σεζόν άρα διπλή η προσπάθεια του Ομίλου για να επανέλθει σε υψηλά επίπεδα, τα αποτελέσματα ήρθαν, ήρθαν και οι... αυτοκτονίες σε ματς που θα μπορούσε να πάρει έστω το ελάχιστο και παρά τις απόψεις ορισμένων ότι από... σπόντα ο ΟΦΗ βρέθηκε να διεκδικεί τα πλέι οφ, η εξάδα είναι δική του. Τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, δικαστών επιτρέποντος.

Ορθώς ο Νιόπλιας έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Μεταξά, στο τέλος της σεζόν όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της έφεσης το ταμείο κρίνεται στις λεπτομέρειες για τα πλέι οφ και πλέι άουτ και σίγουρα το ταμείο έχει θετικό πρόσημο για τον ΟΦΗ.

Βάζοντας στη ζυγαριά τις δύο ομάδες, ο ΟΦΗ ξεκίνησε μία χρονιά με το βάρος της προηγούμενης και όσων αυτή άφησε. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε μία χρονιά με την πλειοψηφία του κόσμου να μην πιστεύει στην ίδια την ομάδα του. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε μία χρονιά μέσα στην αμφισβήτηση. Για όλα αυτά η Κρητική ομάδα και δη ο Νιόπλιας (που μόνο ο ίδιος ξέρει τι πέρασε για να κάνει την ομάδα του ξανά ανταγωνιστική και παραγωγική) χρειάστηκαν υπερπροσπάθεια για να αλλάξουν την εικόνα και τις εντυπώσεις, για να επιστρέψουν στην κανονικότητα και ο ΟΦΗ να διεκδικήσει αυτό που ο ίδιος όρισε -δια στόματος Λυσάνδρου- ως στόχο της σεζόν: τα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ είχε και Φωτιάδες. Ο ΠΑΣ όχι. Ο ΟΦΗ είχε να αντιμετωπίσει και την εχθρική διαιτησία σε παιχνίδια που έκριναν πολλά. Με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με Ιωνικό στη Νίκαια κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά. Τι πήρε από αυτά τα δύο ματς; Μόλις 1 βαθμό.

Ο ΟΦΗ είχε να αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα τραυματισμών ή κρουσμάτων. Είχε να αντιμετωπίσει και ένα Κόπα Αφρικα που του στέρησε για σχεδόν 40 μέρες τον βασικό του γκολκίπερ και εκ των κορυφαίων της Super League (σίγουρα στο Top-5), είχε να αντιμετωπίσει και την περίπτωση... αφλογιστίας του Καστάνιος, είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα που πολλά εξ αυτών προήλθαν μέσα από τον ίδιο τον ΟΦΗ είτε από αστοχίες στις μεταγραφικές επιλογές (ο Καστάνιος που λέγαμε) είτε από κενά που δεν συμπληρώθηκαν σε καμία από τις δύο μεταγραφικές περιόδους.

Δεν ήταν όλα ρόδινα στον ΟΦΗ, η πορεία μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου είχε εμπόδια, είχε και τρικλοποδιές από εξωτερικούς παράγοντες. Συνολικά, όμως, ο ΟΦΗ αισθητικά ήταν ανώτερη ομάδα από τον ΠΑΣ με σημαντικό αστερίσκο ότι η μία ομάδα (ΟΦΗ) χτίστηκε το καλοκαίρι και η άλλη ομάδα (ΠΑΣ) συνέχισε με τα περσινά "υλικά" χωρίς τρομερές αλλαγές.

Ναι, ο ΠΑΣ αξίζει συγχαρητήρια, στο γήπεδο είναι πάνω από τον ΟΦΗ, πολλά μπράβο στον Νιόπλια για τις δηλώσεις του, αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της έφεσης αύριο, Τρίτη, ο ΟΦΗ έκανε πορεία εξάδας όπως υποσχέθηκαν οι επικεφαλής και όρισε ο ίδιος και μόνο ο ίδιος την τύχη του. Και το βασικότερο: έχει τα υλικά για τη νέα χρονιά για να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος. Έγιναν λάθη; Προφανώς και θα αναλυθούν στα... επόμενα επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τα γκολ της νίκης του ΟΦΗ

Η βαθμολογία: Έτσι μπαίνουν οι ομάδες στα πλέι οφ

Τρομερό fair play του Νιόπλια: «Είμαι χαρούμενος, συγχαρητήρια στον ΠΑΣ»

Μπούσης: «Να παίξουμε στην Ευρώπη»

Το ξέσπασμα στο φινάλε και οι πανηγυρισμοί

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.