Η Μάντσεστερ Σίτι απάντησε: «Αναληθείς οι κατηγορίες»

07:45 | 20/02/2020

Στη αντεπίθεση πέρασε ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, επισημαίνοντας σε δηλώσεις του πως οι κατηγορίες που προέκυψαν σε βάρος της αγγλικής ομάδας για παράβαση των κανονισμών του Financial Fair Play -κι οδήγησαν σε διετή αποκλεισμό της από τα Κύπελλα Ευρώπης και πρόστιμο «μαμούθ» 30 εκατ. ευρώ- δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι «πολίτες» είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς εκτός από την ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστικό σώμα του Club Financial Control Body της UEFA, απειλούνται και με αφαίρεση του πρωταθλήματος του 2014 (καθώς σε εκείνη την περίοδο εντοπίστηκαν οι βασικές παραβάσεις), ενώ την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ξεκίνησε νέες έρευνες για τις χορηγίες της Σίτι από το Αμπού Ντάμπι από το 2016 κι έπειτα.

Ο Σοριάνο πάντως, στις τοποθετήσεις του ήταν απόλυτος: «Οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να είναι σίγουροι για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς. Το δεύτερο ότι θα κάνουμε τα πάντα για να το αποδείξουμε», τόνισε αρχικά ο Ισπανός διευθυντής κι εν συνεχεία υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η χρηματοδότηση του κλαμπ όλα αυτά τα χρόνια: «Ο ιδιοκτήτης δεν έχει βάλει χρήματα στο κλαμπ που δεν έχουν δηλωθεί κατάλληλα. Είμαστε ένα βιώσιμο κλαμπ, κερδοφόρο, δεν έχουμε χρέη και οι λογαριασμοί μας έχουν ελεγχθεί πολλές φορές από ελεγκτές, ρυθμιστικές αρχές και επενδυτές. Όλα είναι απόλυτα καθαρά».

Εν συνεχεία ο Σοριάνο, ήταν αρκετά σκληρός στις δηλώσεις του ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε βάρος της Μάντσεστερ Σίτι: «Η εμπειρία μας από την επαφή μας με το ερευνητικό τμήμα του FFP, ήταν πολύ αρνητική για εμάς, περισσότερο από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Δεν μιλάμε για την UEFA γενικά, που είναι μία συνομοσπονδία την οποία συγκροτούν ομοσπονδίες. Προσωπικά γνωρίζω ανθρώπους που εργάζονται πολύ σκληρά εντός της UEFA. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της ομάδας μας έφυγε από τη συνάντηση με την αίσθηση πως όλο αυτό αφορά λιγότερο τη δικαιοσύνη και περισσότερο τις... πολιτικές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Στην ανακοίνωση της ποινής της αγγλικής ομάδας την περασμένη εβδομάδα, η UEFA ανέφερε πως η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη, διότι «υπήρχε πολύ μικρή συνεργασία από τη Μάντσεστερ Σίτι», ωστόσο ο διευθυντής των «πολιτών» αντέκρουσε το συγκεκριμένο επιχείρημα: «Συνεργαστήκαμε απόλυτα με την όλη διαδικασία. Παραδώσαμε μία πολύ μεγάλη λίστα με έγγραφα, που αποτελούν αδιασφισβήτητες αποδείξεις πως οι κατηγορίες είναι ψεύτικες. Κι όλο αυτό έγινε ακόμη πιο δύσκολο, από τις πληροφορίες που διέρρευσαν από τα ΜΜΕ. Κάθε βήμα πιο μακριά, κάθε εμπλοκή που είχαμε, μας θεωρούσαν ενόχους πριν συζητήσουμε κάτι. Στο τέλος ήταν μία εσωτερική διαδικασία που ξεκίνησε και κρίθηκε από το σώμα του FFP στην UEFA».

Τέλος, ο Σοριάνο επιβεβαίωσε πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν απόλυτα ενήμερος εξαρχής για το όλο θέμα και πως το ζητούμενο πλέον είναι να υπάρξει μία δίκαιη δίκη. «Θέλουμε μόνο μία δίκη από ένα ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστικό σώμα. Θέλουμε να μπει ένα τέλος σ' αυτές τις ύπουλες κριτικές που ακούμε σαν σύλλογος εδώ και καιρό. Πως οτιδήποτε κάνουμε, ότι αποτελέσματα πετυχαίνουμε, προέρχονται μόνο από τα χρήματά μας κι όχι από το ταλέντο ή τις προσπαθειές μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γι' αυτό τιμωρήθηκε η Μάντσεστερ Σίτι


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.