Η Μαριάννα κυνηγάει το… αμερικανικό όνειρο

Special

Η 15χρονη εξτρέμ του Εργοτέλη διεκδικεί υποτροφία σε κολέγιο των ΗΠΑ.

Ήταν 29 Μαΐου του 2005 όταν ο Στέφανος Ραπάνης και η συνάδελφος Ελένη Σταυρουλάκη έφερναν στον κόσμο τη Μαριάννα και τον Νικόλα…

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι περισσότερες πιθανότητες θέλουν το αγοράκι να κλωτσάει την μπάλα και το κοριτσάκι ν’ ασχολείται άλλες αθλητικές δραστηριότητες ή άλλα χόμπι.

Στα δίδυμα της οικογένεια Ραπάνη, ωστόσο, η Μαριάννα «έσπασε» από νωρίς τα ξεπερασμένα ούτως ή άλλως στερεότυπα και από τότε που ήταν μια… σταλιά έδειξε μια κλίση στο ποδόσφαιρο.

Όσο περνούσε ο καιρός η αγάπη μεγάλωνε, το πάθος ήταν παράφορο και οι γονείς την ενθάρρυναν φυσικά ν’ ακολουθήσει τον δρόμο της.

Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην ακαδημία του Εργοτέλη και στο Μαρτινέγκο φανέρωσε με το «καλημέρα» το σπουδαίο ταλέντο της.

Η εξέλιξη της είναι διαρκής, λατρεύει αυτό που κάνει, με αποτέλεσμα από τα 13 της να έχει «ανέβει» στην πρώτη ομάδα και να έχει ήδη «γράψει» 18 εμφανίσεις σε Α’ και Β’ Εθνική, ενώ έχει πετύχει και 3 τέρματα.

marinaier1.jpg#asset:285985


Η Ραπάνη ξεκίνησε γρήγορα-γρήγορα να κάνει «θόρυβο» και το «AZ Sport Scholarships» αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί της.

Πρόκειται για ένα γραφείο αθλητικών υποτροφιών, με την Μαριάννα να είναι η πρώτη που διεκδικεί υποτροφία γυναικείου ποδοσφαίρου μέσα από το συγκεκριμένο γραφείο.

Οι ικανότητες της έπεισαν τους επικεφαλής πως πρέπει να δουλέψουν μαζί της, με την προοπτική το καλοκαίρι του 2023, όταν τελειώσει το Λύκειο, να κυνηγήσει το αμερικανικό της όνειρο σε κάποιο κολέγιο των ΗΠΑ.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, η πανδημία δε βοηθάει καθόλου την προσπάθεια της, ωστόσο η νεαρή παίκτρια του Εργοτέλη προπονείται όσο μπορεί για να μείνει σε καλή κατάσταση.

Έχει, παράλληλα, αρχίσει προετοιμασία για τις ειδικές εξετάσεις που δίνουν όσοι επιδιώκουν υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ (γλώσσα και μαθηματικά κυρίως), με την ελπίδα οι επιδόσεις της να της ανοίξουν ένα καινούργιο κεφάλαιο στην καριέρα της.

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ένα άθλημα, που στα Πανεπιστήμια της Αμερικής προσφέρει υποτροφίες περισσότερο σε ντόπια κορίτσια, ωστόσο η Ραπάνη έχει τις πιθανότητες της για να πετύχει.

Και αυτό γιατί κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του «AZ Sport Scholarships», καθώς τα στοιχεία της ταιριάζουν με το προφίλ των παικτριών που ψάχνουν στις ΗΠΑ.

Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο, όμως η Μαριάννα δείχνει ικανή να εξασφαλίσει ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό και ακαδημαϊκό μέλλον.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.