Η μεγάλη Δευτέρα: Αποφασίζουν για την αναδιάρθρωση

Super League

Κρίσιμο συμβούλιο το πρωί της Δευτέρας στη Super League με θέμα την αναδιάρθρωση

Πραγματοποιείται αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί το περιβόητο διοικητικό συμβούλιο στη Super League στα γραφεία του Συνεταιρισμού με βασικό θέμα συζήτησης την επίσης περιβόητη αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη είναι η επικύρωση της βαθμολογίας των πρωταθλημάτων της Super League 1 (Ανδρών – Κ 19 – Κ 17 – Κ 15) της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και η τροποποίηση της προκήρυξης πρωταθλήματος Super League 1, 2019-20 - αριθμός ομάδων και μορφή πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 1, 2020-21.

Πάμε στο «ζουμί». Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πολλές είναι οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας που θέλουν αναδιάρθρωση και να αυξηθούν οι ομάδες είτε σε 16 είτε σε 18. Υπάρχει, όμως και το άλλο «μπλοκ» που θέλει να παραμείνει ως έχει ο αριθμός, δηλαδή 14, με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που το θέλει περισσότερο.

Το όλο θέμα, βέβαια, αφορά και τις ομάδες που θα πέσουν και θα ανέβουν, οπότε όπως γίνεται αντιληπτό το αυριανό συμβούλιο θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον και οι ομάδες της Super League 2 και δη αυτές των πρώτων θέσεων.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε τη θέση της NOVA που είναι εκ των βασικών χρηματοδοτών των ομάδων. Το συνδρομητικό κανάλι έχει τονίσει πολλές φορές και σε διάφορους τόνους ότι δεν θέλει την αναδιάρθρωση και επιθυμεί να παραμείνει το πρωτάθλημα ως έχει. Δηλαδή με 14 ομάδες, πλέι οφ και πλέι άουτ.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι στο Δ.Σ. της Λίγκας όποια απόφαση κι αν παρθεί θα αποτελεί εισήγηση, ουχί κάτι το οριστικό. Ο συνεταιρισμός θα εισηγηθεί και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα αποφασίσει.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το συμβούλιο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω της εισήγησης, αλλά και για τον τρόπο σκέψεις των ομάδων. Τα πράγματα είναι απλά: μπροστά τους έχουν ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων που όπως φάνηκε εφέτος στην πρώτη του «παρουσία» ήταν ελκυστικό και ανταγωνιστικό -κι αν δεν ήταν ο κορωνοϊός θα ήταν ελκυστικά και τα πλέι οφ- και από την άλλη έχουν μπροστά τους επίσης ένα πρωτάθλημα με περισσότερες ομάδες, επιστροφή στα παλιά και μία NOVA να «κρούει» τον κώδωνα. Και για να το κάνουμε ακόμα πιο ξεκάθαρο, τι ποδόσφαιρο θέλουν; Ανταγωνιστικό και βιώσιμο ή «ασανσέρ», όπως είπε και η NOVΑ;

Και κάτι τελευταίο: οι «μεγάλοι» να σκεφτούν και λίγο τη Super League 2. Ας το κάνουν αυτοί γιατί αν περιμένουν από τον πρόεδρό τους, τον οποίο τον έβγαλαν ξανά(!), σώθηκαν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

NOVA για αναδιάρθρωση: «Ασανσέρ League»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.