​ Η μεγάλη του ΟΦΗ σχολή

07:50 | 11/07/2019

Ο ΟΦΗ «μυρίζει» πιο πολύ από ποτέ ποδόσφαιρο. Οργάνωση, δομή, άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Στα χνάρια του Γκέραρντ.

Σαμαράς, Κωφίδης, Νιόπλιας, Τσινός, Αλεξούδης, Πουρσανίδης και άλλοι πολλοί. Μία μάζωξη που όμοιά της δεν έχει ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι «παιδιά» του Γκέραρντ, ακόμα και όσοι δεν τον έζησαν έχουν κάτι από την αύρα του. 

Τις τελευταίες μέρες έχει «σημάνει» κάλεσμα για «επιστράτευση». Όλοι για το καλό του ΟΦΗ, του νέου ΟΦΗ. Αυτού που θέλει να χτίσει τις Ακαδημίες, να δημιουργήσει το παρόν και το μέλλον, να δημιουργήσει το δικό του στάτους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε πολλούς προκαλεί απορία όλο αυτό. Φαντάζει ως κάτι πρωτόγνωρο για τα δικά μας δεδομένα. Μα τόσοι πολλοί μαζεμένοι και ταυτόχρονα γίνεται αναζήτηση προπονητή για να κολλήσει και το τελευταίο κομμάτι του παζλ; Ισως λογικό το ερώτημα αν ζούσαμε ακόμα στην εποχή του Γκέραρντ. Ο Ολλανδός τα έκανε όλα μόνος: προπονητής, παιδαγωγός, ψυχολόγος, σκάουτερ, αναλυτής. Ο νέος ΟΦΗ, των «παιδιών» του, ακολουθούν τα χνάρια του, αλλά το κάνουν πιο σωστά και -πρωτίστως- πιο οργανωμένα. Εξ ου τις τελευταίες ημέρες «άνοιξαν οι πόρτες» και οι προσλήψεις στελεχών έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις μεταγραφές.

Ο Μπούσης ξέρει τι κάνει και πρωτίστως έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του. Ανέλαβε τον ΟΦΗ για να πετύχει, λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργεί με τις επιχειρήσεις του και γνωρίζει καλά ότι όταν «χτίζεις» θες γερά θεμέλια και ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

Ο ΟΦΗ «μυρίζει» πιο πολύ από ποτέ ποδόσφαιρο, «μυρίζει» πιο πολύ από ποτέ Γκέραρντ. Οργάνωση, δομή, πλάνο, άνθρωποι να το εκτελέσουν. Απλά τα πράγματα, 1+1 κάνουν δύο.

Η μεγάλη του ΟΦΗ σχολή για το αύριο. Για ένα ισχυρό αύριο που θα κριθεί απ' όλους. Αλλά τουλάχιστον η προσπάθεια θα γίνει τίμια και αληθινά. Και το κέρδος του Ομίλου δεν θα είναι μόνο να λειτουργήσει όλο αυτό, αλλά να γίνουν το παράδειγμα προς μίμηση. Τότε ο ΟΦΗ θα γίνει η ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διάκριση μεγαλύτερη και από ένα τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αποστολή για Ολλανδία

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι στην Ολλανδία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.