Η Μπενφίκα πήρε το ντέρμπι με την Πόρτο

09:28 | 22/10/2022

Η Μπενφίκα ήταν η απόλυτη θριαμβεύτρια στο ντέρμπι "αιωνιων" της πορτογαλικής Primeira Liga, επικρατώντας της Πόρτο με 1-0 στο "Ντραγκάο" κι αυξάνοντας πλέον τη διαφορά της στους 6 βαθμούς από τους "δράκους" φαίνεται να έχει αποκτήσει ισχυρότατο προβάδισμα για τον εφετινό τίτλο, παρότι η σεζόν είναι ακόμη στη 10η αγωνιστική.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 10ης "στροφής" του πορτογαλικού πρωταθλήματος, οι "αετοί" ήταν ξανά πειθαρχημένοι και σοβαροί, φτάνοντας στην 9η νίκη τους σε 10 αγώνες (έχουν μόνο μία "λευκή" ισοπαλία με την Γκιμαράες). Η αποβολή του Στέφεν Εουστάκιο, ο οποίος αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 4 λεπτών (24' και 27') έφερε από νωρίς σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα βγήκε ακόμη πιο μπροστά για να κυνηγήσει το γκολ και το πέτυχε εν τέλει στο 72ο λεπτό με τον Ράφα Σίλβα, έπειτα από ασίστ του Ντάβιντ Νέρες. Αυτό ήταν το 8ο -και ίσως πιο σημαντικό- εφετινό τέρμα του υπερποτλύτιμου 29χρονου μέσου σε 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (έχει και 4 ασίστ).

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν βασικός για άλλο ένα παιχνίδι κάτω απ' τα γκολπόστ της Μπενφίκα, πραγματοποιώντας ξανά πολύ σταθερή εμφάνιση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.