Η Νιούκαστλ προσφέρει στους κωφούς φιλάθλους της να βιώσουν την εμπειρία του St. James' Park

19:30 | 12/04/2024

Ο χορηγός της Νιούκαστλ, Σέλα, παρουσιάζει απτικές φανέλες που θα επιτρέψουν σε οπαδούς με πρόβλημα κώφωσης και σε όσους έχουν απώλεια ακοής να βιώσουν τη δυναμική ατμόσφαιρα στο «St. James' Park» αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/4) η ομάδα της Premier League.

Οι «ανθρακωρύχοι» φιλοξενούν την Τότεναμ το Σάββατο (13/4) και για πρώτη φορά, κωφοί οπαδοί θα πάρουν μια γεύση από τις φωνές του πλήθους του σταδίου τους μέσω τεχνολογίας που μετατρέπει τον θόρυβο του γηπέδου, σε αίσθηση αφής!

Οι οπαδοί που είναι κωφοί ή έχουν απώλεια ακοής θα φορούν αυτές τις πρωτοποριακές φανέλες, γνωστές ως Soundshirt, στις κερκίδες.
«Το να διασφαλίσουμε ότι κάθε οπαδός μπορεί να βιώσει την εκπληκτική ατμόσφαιρα είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως περήφανο συνεργάτη της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Μοντασέμπ, Αντιπρόεδρος της Sela.

«Το St. James' Park είναι γνωστό για τον θόρυβο και το πάθος του. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ελπίζουμε να επιτρέψουμε στους κωφούς φιλάθλους και σε οπαδούς με απώλεια ακοής να νιώσουν μέρος του παιχνιδιού».

Η Sela έχει επίσης δωρίσει τη φανέλα και τη χορηγία της στο γήπεδο στο Royal National Institute for Deaf People (RNID), τη φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει τα 12 εκατομμύρια κωφούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πρώτη φιλανθρωπική οργάνωση απώλειας ακοής που εμφανίζεται σε φανέλα της Premier League.

«Ένας στους πέντε ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι κωφοί ή έχουν απώλεια ακοής, αλλά οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά εμπόδια στην καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών εκδηλώσεων», δήλωσε ο Τέρι Ντιβάιν Διευθυντής Ένταξης στο RNID.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.