Η ώρα του τελικού έφτασε

11:18 | 20/05/2018

Φενέρμπαχτσε ή Ρεάλ; Δέκατο τρόπαιο για τον... Μίδα Ομπράντοβιτς ή για την «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ; Η ομάδα της Τουρκίας και οι Ισπανοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό του Final Four του Βελιγραδίου (21:00, Novasports 1), στο παιχνίδι που... κόβει την ανάσα όλης της Ευρώπης!

Η ώρα του μεγάλου τελικού της Euroleague έφτασε, με την Φενέρμπαχτσε και την Ρεάλ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους (21:00, Novasports 1) με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Η Φενέρ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζαλγκίρις (76-67) χάρη στα... όργια του Μπόμπι Ντίξον και την εξαιρετική εμφάνιση του Κώστα Σλούκα, με την ομάδα της Τουρκίας να αποκτά την ευκαιρία να κάνει το «repeat». 

«Είμαστε για τρίτη διαδοχική χρονιά σε τελικό είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Ανεβαίνει το επίπεδο του κλαμπ. Πέρυσι, μετά την κατάκτηση της πρώτης Euroleague, συζητήσαμε για το επόμενο βήμα ώστε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να φτάσουμε στο Final Four. 

Χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες, αλλά υπογράψαμε κάποιους νέους που έδειξαν χαρακτήρα και αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο τελικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ιστορία του μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι η στιγμή να συγχαρώ τον Πάμπλo και τους παίκτες του για όσα κατάφεραν φέτος. Έπαιξαν καλό μπάσκετ και είναι εδώ. Το άξιζαν και ελπίζω ο κόσμος να το απολαύσει», ανέφερε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον μεγάλο τελικό, την ώρα που όλη η μπασκετική Ευρώπη... αποθεώνει τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» του μπάσκετ της Γηραιάς Ηπείρου για το γεγονός πως έχει αλλάξει ολοκληρωτικά το στάτους της Φενέρ.

Βέβαια, προτού φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, η Φενέρ θα χρειαστεί να ξεπεράσει το ισχυρότατο εμπόδιο της Ρεάλ. Η ομάδα της Μαδρίτης ήταν εξαιρετική στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και επικράτησε του συνόλου του Δημήτρη Ιτούδη με 92-83, αποκτώντας το δικαίωμα να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague. Ο Πάμπλο Λάσο είδε τους Σέρχιο Γιουλ και Λούκα Ντόντστις να πρωταγωνιστούν, με τον Σλοβένο σταρ να κερδίζει και το βραβείο του MVP της Regular Season.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και τώρα αντιμετωπίσουμε μια πολύ σπουδαία ομάδα. Παίξαμε και οι 16 ομάδες η μία κόντρα στν άλλη και τώρα είμαστε Φενέρ εναντίον Ρεάλ. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου», ήταν ένα από τα σχόλια του Πάμπλο Λάσο στη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος επιδιώκει να φέρει ακόμα ένα ευρωπαικό τρόπαιο στη Ρεάλ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λούιτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία), ενώ στον μικρό τελικό της ΤΣΣΚΑ με την Ζαλγκίρις (18:00, Novasports 1) θα σφυρίξουν οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ηλίας Κορομηλάς (Ελλάδα) και Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία).

Πηγή:
sdna
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.