Η Ουκρανή Σβιτόλινα κέρδισε την Ρωσίδα Ποτάποβα: «Ημουν σε αποστολή για την χώρα μου»

10:30 | 02/03/2022

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει άμεσο αντίκτυπο και στον αθλητισμό.

Παρά τον αποκλεισμό της «αθλητικής» Ρωσίας σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν ακόμη ορισμένοι Ρώσοι αθλητές που αγωνίζονται, όπως η τενίστρια Αναστασία Ποταπόβα.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια, έλαβε μέρος στο διεθνές τουρνουά του Μοντερέϊ, στο Μεξικό, όπου η κληρωτίδα, την έφερε αντίπαλο με την Ουκρανή, Ελίνα Σβιτόλινα, η οποία νίκησε με 6-1, 6-2 και λίγο μετά το τέλος του αγώνα, φορώντας μπλε φούστα και κίτρινη μπλούζα (σ.σ. τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας), δήλωσε:

«Ημουν σε αποστολή για την χώρα μου. Ολα τα έσοδα που θα εισπράξω από αυτό το τουρνουά, θα πάνε στον στρατό, οπότε ευχαριστώ για την στήριξη».

Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, η Σβιτόλινα, η οποία είναι Νο 1 στο ταμπλό του τουρνουά και φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έφερε αρκετές φορές το δεξί της χέρι στο μέρος της καρδιάς, δείχνοντας ότι αγωνίζεται για την πατρίδα και τους συμπατριώτες της, οι οποίοι δοκιμάζονται στον πόλεμο με τους Ρώσους εισβολείς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αρχικά, η Ουκρανή τενίστρια, είχε σκεφθεί να μποϊκοτάρει τον αγώνα της για να διαμαρτυρηθεί για την εισβολή στην χώρα της από τη Μόσχα. Η Σβιτολίνα είχε προειδοποιήσει την Δευτέρα ότι θα αρνείτο να παίξει εναντίον Ρωσίδων και Λευκορωσίδων, εκτός κι εάν έπαιζαν με ουδέτερα χρώματα, όπως και συνέβη στην περίπτωση της Ποταπόβα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.