Η Ουνιόν Βερολίνου γράφει ιστορία στην Μπουντεσλίγκα με τον διορισμό γυναίκας βοηθού προπονητή!

20:00 | 16/11/2023

Η Ουνιόν Βερολίνου έγινε ο πρώτος σύλλογος στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που διόρισε γυναίκα ως βοηθό προπονητή, μετά την απόλυση του Ουρς Φίσερ από τη θέση του προπονητή.

Ο Φίσερ έχασε τη δουλειά του μετά από ένα αρνητικό σερί εννέα αγώνων που έφερε την Ουνιόν στον πάτο της πρώτης κατηγορίας της Γερμανίας - μια κατάρρευση για μια ομάδα που τερμάτισε τέταρτη την περασμένη σεζόν και στη συνέχεια προκρίθηκε στο Champions League. Ο προπονητής νέων Μάρκο Γκρότε διορίστηκε ως υπηρεσιακός προπονητής με τη Μαρί-Λουίζ Έτα να γράφει Ιστορία, καθώς έγινε βοηθός του.

Η Έτα έπαιξε στη γυναικεία Bundesliga με την Τουρμπίνε Ποτσνταμ, όπου κατέκτησε τρεις συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα και το Champions League γυναικών. Αποσύρθηκε το 2018 έχοντας επίσης αγωνιστεί για το Αμβούργο, την Κλόπενμπουργκ και τη Βέρντερ Βρέμης.

Η 32χρονη, η οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της ως παίκτρια με το πατρικό της όνομα Bagehorn, είχε προηγουμένως προπονήσει ομάδες νέων, συμπεριλαμβανομένης της Κ19 της Ουνιόν και είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη γυναίκα προπονήτρια που θα βρεθεί στον πάγκο ανδρικής Bundesliga, όταν αυτή και ο Γκρότε θα οδηγήσουν την Ουνίον στο παιχνίδι κόντρα στην Άουγκσμπουργκ το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι η Μπρέντφορντ έγινε ο πρώτος σύλλογος της Premier League που διόρισε γυναίκα προπονήτρια σε ανδρική ομάδα, αφού η Λίντια Μπέντφορντ ανέλαβε την Κ18 του συλλόγου.

Πηγή: Gazzetta.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.