Η Παγκόσμια Κυδωνάκη και η συγκίνηση της

11:16 | 16/01/2023

Η κρητικοπούλα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 68 κιλά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Karate 1 Series που έγινε στην Αθήνα

Με απόλυτη επιτυχία, σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο, ολοκληρώθηκε στο κλειστό της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια το Παγκόσμιο Κύπελλο Karate 1 Series A Athens 2023. Ήταν η πρώτη μεγάλη διεθνής διοργάνωση που ανέλαβε η χώρα μας μετά από δέκα χρόνια και συνοδεύτηκε από την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων, δύο χρυσών και δύο ασημένιων, χάρη στα οποία η Ελλάδα κατέκτησε την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη πίσω από την Ιαπωνία και ανάμεσα σε 72 χώρες.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα των αγώνων, τους αγώνες παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις απονομές ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF) Αντόνιο Εσπίνος και πολλοί πρόεδροι εθνικών ομοσπονδιών του αθλήματος.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι δύο Ελληνίδες, Κέλλυ Κυδωνάκη και Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου. Στον τελικό της κατηγορίας +68κ. KUMITE, αθλήτρια από το Τυμπάκι, Κέλλυ Κυδωνάκη, νίκησε 4-0 την Κελάρα Μαντάνι (ΗΠΑ), ενώ στα -61κ. η 18χρονη Χρυσοπούλου, αποκάλυψη των αγώνων, νίκησε 4-1 την Σαράρα Σιμάντα (Ιαπωνία), παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στα -75κ. ανδρών ο Χάρης Γιαννάκος «κουβαλούσε» έναν τραυματισμό στο γόνατο από τον ημιτελικό της Παρασκευής. Εναντίον του Μαροκινού Ασάας έσφιξε τα δόντια, πήρε πρώτος σημείο, όμως δεν κατάφερε να συνεχίσει και αποχώρησε με το σκορ στο 1-1. Στα -84κ. ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό απέναντι στον πολύ δυνατό Ιάπωνα Τζουνία Έτο, ο οποίος επικράτησε 3-1.

Μάλιστα, η Κυδωνάκη εμφανώς συγκινημένη, αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στον προπονητή της Διονύση Τζένο και σε όλους τους Έλληνες, τονίζοντας ότι είναι μια ιδιαίτερη επιτυχία καθώς αυτή έγινε στην χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.