H παράδοση στο Παγκρήτιο, τα εισιτήρια και ο... Μαχλάς

Betsson Κύπελλο Ελλάδας

Εργοτέλης και ΟΦΗ αγωνίζονται αύριο (Τρίτη 19.30 - Capitano.gr) στο Παγκρήτιο για το πρώτο ματς της φάσης των ''16'' του Κυπέλλου Ελλάδας - δείτε την παράδοση των δύο ομάδων αλλά και επιμέρους στοιχεία από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις

Η κλήρωση έφερε αντιμέτωπες τις δύο ομάδες του Ηρακλείου έπειτα από 58 χρόνια. Αύριο, οι σύλλογοι θα αναμετρηθούν για 9η φορά στο Παγκρήτιο με τον ΟΦΗ να έχει τον πρώτο λόγο.

Ο Όμιλος έχει πέντε νίκες στα οκτώ παιχνίδια, ο Εργοτέλης έχει επικρατήσει δύο φορές, ενώ ένα παιχνίδι έχει ολοκληρωθεί ισόπαλο (1-1, τον Ιανουάριο του 2008). 

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Από τις οκτώ αναμετρήσεις στο Παγκρήτιο, μόλις μια έγινε για την Football league, αυτή τον Δεκέμβριο του 2017. Μάλιστα, εκείνο το παιχνίδι ήταν και το πιο εντυπωσιακό από όλα, με έξι γκολ συνολικά και τον ΟΦΗ να ανατρέπει νωρίς την κατάσταση. Χαρακτηριστικό επίσης από το παιχνίδι είναι ότι από τους έξι διαφορετικούς σκόρερ ΚΑΝΕΝΑΣ (Εντιαγέ - Σταμόπουλος / Κουσκουνάς, Μάρτος, Ορτέγκα, Όγκμποε) δεν θα βρεθεί αύριο στο γήπεδο.

Επίσης εντυπωσιακό παιχνίδι ήταν και η νίκη 3-2 του Εργοτέλη επί του ΟΦΗ, το 2015, για την 23η αγωνιστική της Superleague. H ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη,τότε, σκόραρε τρία γκολ στο πρώτο μέρος, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν βρήκε λύσεις και οι ''κιτρινόμαυροι'' κέρδισαν το ματς.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η αναμέτρηση τον Απρίλιο του 2005 στο Παγκρήτιο, ήταν το παιχνίδι που συγκέντρωσε τους περισσότερους φιλάθλους στην ιστορία των δύο. Η πρώτη ''εμφάνιση'' του Εργοτέλη στην Α' Εθνική και ο ΟΦΗ του... Μαχλά βρέθηκαν αντίπαλοι. Τότε, το γκολ του Νίκου Μαχλά στο φινάλε του αγώνα δυσκόλεψε αφάνταστα τις πιθανότητες παραμονής του ''συμπολίτη'' Εργοτέλη και ο ΟΦΗ έφυγε νικητής με 1-0. Μάλιστα, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο για την Superleague κόπηκαν περίπου 5000 (4836) εισιτήρια με τον κόσμο, τα περισσότερα στις έως τώρα μονομαχίες των δύο στο Παγκρήτιο.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Νίκος Μαχλάς είναι ο πρώτος σκόρερ στα παιχνίδια ΟΦΗ - Εργοτέλη, ανεξαρτήτου έδρας. Ο πρώην επιθετικός του ΟΦΗ έχει πετύχει 3 γκολ συνολικά, την χρονιά 2004-05, σε ''Γεντί Κουλέ'' και Παγκρήτιο. Τρεις παίκτες έχουν σημειώσει από δύο τέρματα (Κουτσιανικούλης, Νουαφόρ, Λεοζίνιο).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

2017: Εργοτέλης - ΟΦΗ / 2-4 (Football league)

2015: Εργοτέλης - ΟΦΗ / 3-2 (Superleague)

2014: Εργοτέλης - ΟΦΗ / 0-1 (Superleague)

2012: Εργοτέλης - ΟΦΗ / 0-1 (Superleague)

2008 (Δεκέμβριος): Εργοτέλης - ΟΦΗ / 1-3  (Superleague)

2008 (Ιανουάριος): Εργοτέλης - ΟΦΗ / 1-1  (Superleague)

2006: Εργοτέλης - ΟΦΗ / 2-0 (Superleague)

2005: Εργοτέλης - ΟΦΗ / 0-1 (Superleague)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίπαλοι στο Κύπελλο 58 χρόνια μετά!

Δείτε ποιος θα σφυρίξει το Εργοτέλης - ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.