Η παρουσία - έκπληξη του Αυγενάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το φίλαθλο πνεύμα της συνεδρίασης

SMS
22:34 | 11/08/2020

Τα... παραλειπόμενα της συνεδρίασης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν το πρόσωπο – έκπληξη στο σημερινό δια ζώσης Περιφερειακό Συμβούλιο, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου του Ηρακλείου.

Η παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού δεν ήταν τυχαία: Βρέθηκε για να εκφράσει την αμέριστη στήριξή του στο ψήφισμα που κατέθεσε ο πρόεδρος του Ηράκλειο Ο.Α.Α. Μιχάλης Δελάκης, ενώ πέταξε και το... καρφί του για τον "υπερβάλλοντα ζήλο" ορισμένων επιχειρησιακών στελεχών.

Το Σώμα ψήφισε υπέρ της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του τένις, επί της Ικάρου και κάτω από την Δουκός Μποφώρ, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη συντήρησης των Τειχών. Μία μέση λύση δηλαδή που όλοι εύχονται να βρεθεί.

Ο κ. Αυγενάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του δίδοντας συγχαρητήρια σε όλους τους παριστάμενους για την τήρηση των μέτρων (αυτο)προστασίας. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνεχάρη γενικότερα όλους τους τοπικούς φορείς για την διαχείριση των μέχρι τώρα περιστατικών Covid-19.

Με τη στάση τους, όπως είπε, έχουν αποτραπεί καταστάσεις πανικού, που μόνο καλό δεν κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

"Ευάλωτοι" και όχι "παντοδύναμοι απέναντι στον "αόρατο εχθρό"

Η πορεία της πανδημίας στην Κρήτη χαρακτηρίστηκε “αισιόδοξη” από τον κ. Αυγενάκη. Αλλά όπως σημείωσε, πρέπει καθένας ξεχωριστά, από το δικό του μετερίζι, να είναι εγρήγορση. “Να φροντίσουμε κι εμείς οι ίδιοι” τόνισε, να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα η διασπορά του ιού.

“Πρέπει όλοι μας να καταβάλουμε ότι δεν είμαστε παντοδύναμοι, αλλά ευάλωτοι απέναντι σε αυτό τον αόρατο εχθρό” ήταν η χρήσιμη υπενθύμιση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της συντήρησης των Τειχών, αλλά και υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του Ηράκλειο Ο.Α.Α, που όπως υποστήριξε προσφέρει τόσα στην πόλη κι ειδικά στα νέα παιδιά.

Η άποψη που διατύπωσε ο Υφυπουργός απηχεί και τις θέσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος ως γνώστης του αθλητικού αντικειμένου εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ανάγκη “τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό”.

Ανοίγει ξανά το Στάδιο

Στα μέσα Σεπτέμβρη αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του για τους αθλητές το Στάδιο της Ελευθερίας (ή Στάδιο του “Κόρακα”), στην Χανιόπωρτα.

Όπως είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της γενναίας συντήρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μεταξύ άλλων θα φρεσκαριστούν όλες οι εγκαταστάσεις, ενώ θα αλλάξει (επιτέλους) και το ταρτάν!

Από το ένα... στάδιο, ο κ. Αυγενάκης πήγε και στο άλλο, το Παγκρήτιο, τονίζοντας: “Θέλουμε το ταχύτερο δυνατό να αποτελέσει ένα ασφαλές και σύγχρονο γήπεδο και στάδιο”, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου. Το κυριότερο, η αναβάθμιση ο εκσυγχρονισμός του Παγκρητίου εξυπηρετεί τον απώτερο εκπεφρασμένο προσωπικό στόχο – σκοπό του Υφυπουργού Αθλητισμού, του Περιφερειάρχη Κρήτης και του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Βαρδαβά, για την αύξηση του αθλητικού τουρισμού.

Η γενικότερη αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μπορεί να προκαλέσει την αύξηση περισσότερων επισκεπτών, αυτού του είδους, τα επόμενα χρόνια.

Ο ταλαντούχος πιτσιρικάς και τα συγχαρητήρια

Η σημερινή συνεδρίαση είχε... στυλ αθλητικό, ούτως ή άλλως, και σε αυτό δεν οφείλεται μόνο η παρουσία του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη και του Μιχάλη Δελάκη.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, τοποθετούμενος για το θέμα των εγκαταστάσεων του “Ηράκλειο” έδειξε μία παραπάνω ευαισθησία διότι έχει περάσει από εκεί ως αθλητής μπάσκετ, σε μικρότερη ηλικία (απόλυτα λογικό, διότι δεν φείδεται ύψους!). Και κάπου εκεί έδωσε την καλύτερη... ασίστ στον εαυτό του, συγχαίροντας δημόσια (από μικροφώνου), τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Τάσο Κουρουπάκη για την επιτυχία του γιου του, Περικλή!

Ο νεαρός Χανιώτης κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, με την ομάδα του Προμηθέα Πάτρας. Κι εις ανώτερα, να ευχηθούμε.

Μαθαίνουμε ότι είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες. Άρα, γιατί όχι; Κάποια στιγμή να του ευχηθούμε και στην Ανδρών! Άλλωστε, τα Χανιά έχουν... παράδοση στην “επίσημη αγαπημένη” και δη στη θέση του σέντερ: Προ ετών ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης “γέμιζε” τη ρακέτα της “γαλανόλευκης”. Ο Σφακιανός ψηλός έφτασε να παίζει και ΝΒΑ! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, Περικλή!

Ο Περικλής Κουρουπάκης έφυγε από το σπίτι του πριν δύο χρόνια, σε ηλικία 16 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα, ζει μόνος του στην Πάτρα (έχοντας ενταχθεί με το σπαθί του στο πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με την επωνυμία «ΝΟΥΣ»). Ξημεροβραδιάζεται στο γήπεδο, δουλεύει ασταμάτητα κι έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Αφήστε που πέρασε και στο Πανεπιστήμιο! Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες η επιβράβευση θα έρθει από την... επαγγελματική ομάδα του Προμηθέα!

Σιδερένιος

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτός από συγχαρητήρια, είχε και... ευχές για “περαστικά” στον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, Γιώργο Κονταξάκη, ο οποίος πρόσφατα πέρασε μία περιπέτεια με την Υγεία του! Σιδερένιος!

Πηγή:
cretalive.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.