«Η πίκρα με Κουτσουπιά και τα γκάζια σε Βαζέχα...»

Special

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης σχολιάζει στο Capitano.gr, το επερχόμενο ΟΦΗ - Παναθηναϊκός, αναφέρεται στο Γιάννη Σαμαρά, στο Μιχάλη Μπούση ενώ φέρνει στην μνήμη του στιγμές από ντέρμπι του παρελθόντος

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης είναι ένα από τα αρκετά πρόσωπα που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τις δύο ομάδες. Ο νυν προπονητής της Ερμιονίδας μιλάει στο Capitano.gr για τις δύο ομάδες, καταθέτει την άποψη του για το ματς της Κυριακής ενώ θυμάται μαζί μας τις δύο χαρακτηριστικότερες στιγμές 

Ο ''Κόναν'' του Ελληνικού ποδοσφαίρου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ (1999-2005), έπαιξε έξι γεμάτες χρονιές στον Παναθηναϊκό (1993-1999), με παρουσίες σε Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά στο Μουντιάλ του 1994, ο 51χρονος νυν προπονητής καταθέτει τα προγνωστικά του για το ματς της Κυριακής, αναφέρεται σε Μπούση, Σαμαρά, αλλά και στις δύο στιγμές που είναι χαραγμένες στο μυαλό του από ντέρμπι του παρελθόντος.

Για τον ΟΦΗ: Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΦΗ δεν πείθει, αυτό φαίνεται και από την συγκομιδή των βαθμών, αλλά και από τα τελευταία παιχνίδια που τα έχασε στο τέλος.

Τι πιστεύεις ότι του λείπει; Πιστεύω ότι δεν έχει κάποιες προσωπικότητες που θα τραβήξουν και τους υπόλοιπες για κάτι παραπάνω. Σίγουρα του λείπει εμπειρία. Δεν νομίζω ότι τα παιδιά που παίζουν αυτή τη στιγμή, αν και είναι καλοί παίκτες, έχουν τόση εμπειρία από Superleague. Αυτό που σου είπα, κάποιοι παίκτες πιο ποιοτικοί και με μεγαλύτερη προσωπικότητα θα ήταν ιδανικό για τον ΟΦΗ

Η έλευση Μπούση δεν επηρέασε και αγωνιστικά την ομάδα, ποια η γνώμη σου; Κοίτα, σίγουρα επηρεάζει θετικά την ψυχολογία αλλά δεν μπορεί να σε κάνει καλύτερο παίκτη, ούτε μεγαλύτερη προσωπικότητα αλλά και να είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι σαν παίκτη. Νομίζω ότι και ο κόσμος αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από τον ΟΦΗ, έχουν επηρεαστεί θετικά από τον ερχομό του κ. Μπούση αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

258277_181205_090613.jpg#asset:54376


Πως το βλέπεις όλο αυτό το νέο εγχείρημα, τον επαναπατρισμό του Γιώργου και του Γιάννη Σαμαρά και τον ερχομό του ομογενή επιχειρηματία.

Έχω μιλήσει με τον Γιάννη Σαμαρά και επειδή τον ξέρω καλά, είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος, ζει για αυτό που κάνει, είναι εργασιομανής. Νομίζω ότι αυτό που έχουν στο μυαλό τους στην ομάδα, αν το ολοκληρώσουν θα γίνει κάτι καλό και ο ΟΦΗ θα μεγαλώσει πολύ.

Ο Παναθηναϊκός, με βάση τα δεδομένα του καλοκαιριού, είναι αγωνιστικά η έκπληξη του πρωταθλήματος;

Δεν μπορείς να πεις ποτέ για τον Παναθηναϊκό ότι είναι έκπληξη του πρωταθλήματος. Η φανέλα είναι πολύ βαριά και δείχνουν ότι τα παιδιά που την φοράνε, μπορούν και την αντιπροσωπεύουν επάξια, τη ''σηκώνουν'' που λέμε, και οι μικροί αλλά και οι πιο έμπειροι. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο, με τον Δώνη πατάει πολύ καλά μες στο γήπεδο. Έτυχε να ήμουν καλεσμένος στην κρατική τηλεόραση, στο Παναθηναϊκός - Απόλλων και είδα μια ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, πιστεύει στις δυνατότητες του και μια ομάδα που πέτυχε πέντε γκολ απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε κλειστά. Ο Απόλλωνας τότε ήταν σε καλό φεγγάρι, πολύ δύσκολα έχασε από άλλους. Έχει μια πορεία σταθερή και αυτό τον κάνει επικίνδυνο για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Πάμε και στο ματς της Κυριακής, πως βλέπεις το φετινό ΟΦΗ - Παναθηναϊκός;

Πιστεύω ότι αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα. Σίγουρα θα υπάρχει πολύ πάθος, ένταση και δύναμη. Νομίζω ότι θα είναι ένα παιχνίδι ανοιχτό για όλα τα αποτελέσματα. Είναι ένα ντέρμπι, άσχετα αν ο ΟΦΗ είναι χαμηλά στη βαθμολογία. Ο ΟΦΗ είναι πάντα ΟΦΗ, είναι μεγάλη ομάδα. Αν θυμάσαι καλά και πρόπερσι ο ΟΦΗ παρ ότι ήταν στη Β' κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο (σ.σ 2-1, Νοέμβριος του 2016). Ότι αποτέλεσμα και να έρθει δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη.

Επειδή έχει παίξει και στις δύο ομάδες, έχει αγωνιστεί σε αρκετά ΟΦΗ - Παναθηναϊκός, πες μου δύο στιγμές ή περιστατικά ή παιχνίδια που σου έρχονται πρώτα στο μυαλό από εκείνες τις αναμετρήσεις..

Κοίτα, αυτό που έρχεται πρώτο είναι το γκολ του ΟΦΗ που άφησε τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης, εγώ τότε ήμουν στον Παναθηναϊκό. Το γκολ του Κουτσουπιά (18 Μαίου 1997). Να σου πω και ένα δεύτερο. Όταν έπαιζα στον ΟΦΗ και είχε έρθει στο ''Γεντί Κουλέ'' ο Παναθηναϊκός, θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φάση με τον Βαζέχα. Ο Πολωνός έπεσε για πέναλτι, ο διαιτητής δεν το έδωσε γιατί δεν ήταν και ξέρεις τα ''έχωσα'' στο Βαζέχα  γιατί ήταν λίγο επικίνδυνο να κάνω πέναλτι εγώ υπέρ του Παναθηναϊκό.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.