Ο «Βασιλιάς» απειλεί το ρεκόρ του Γιάννη

Απόψεις

Η εβδομάδα που μόλις μπήκε είναι και η πιο σημαντική για τους Μπακς, όσον αφορά την επέκταση του σερί νικών στις 22!

Ακόμη μια νικηφόρα εβδομάδα για τους Bucks με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα σε Magic (110-101), Pelicans (127-112), Grizzles (127-114) και Cavaliers (125-108). Ο Γιάννης δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Νέα Ορλεάνη για λόγους ξεκούρασης, ενώ στα υπόλοιπα ματς είχε κατά σειρά 32, 37 και 29 πόντους.

Το σημαντικότερο νέο της εβδομάδας από πλευράς παικτών και διαθεσιμότητάς τους ήταν ο τραυματισμός του Eric Bledsoe, ο οποίος σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση θα μείνει εκτός ενεργού δράσης για 2 εβδομάδες με πρόβλημα κατάγματος στην δεξιά περόνη. Σίγουρα η απώλεια του θα είναι αισθητή στα δύσκολα ματς με Dallas και L.A που ακολουθούν στο Fiserv Forum(αλλά και στα επερχόμενα με Pacers και Sixers), επειδή δεν παύει να θεωρείται ένας εκρηκτικός two way playmaker με σεβαστά στατιστικά στη φετινή σεζόν των 27 αγώνων (15 π., 4.9 ριμπ., και 5.7 ασίστ μέσο όρο), παρά την όποια κριτική του έχει ασκηθεί στο παρελθόν ειδικότερα για τις εμφανίσεις του στα play-offs.Το κενό στη βασική πεντάδα αναμένεται να το καλύψει ο Donte DiVincenzo, όπως ακριβώς έγινε και κατά την 14μερη απουσία του Middleton λόγω τραυματισμού. Ο sophomore guard από την Villanova και νούμερο 17 στο draft του 2018, κατάφερε να ανταποκριθεί στη θέση του βασικού guard και να αναδείξει το ταλέντο του στα κλεψίματα (1.5 ανά παιχνίδι) και στα τρίποντα (35.3%). Είναι τόσο σημαντική η συνεισφορά και η ταχύτητα στο παιχνίδι του που μαζί με το μέγεθος του Matthews και την επίσης γρήγορη αντίληψη και αθλητικότητα του Connaughton διευκολύνουν στο να μην φαίνεται φέτος η απουσία του Brogdon από την ομάδα. Μην ξεχνάμε πως ο Brogdon αυτή την στιγμή ηγείται των Indiana Pacers και συμβάλλει τα μέγιστα στο ρεκόρ 17-9 που έχουν για την εδραίωση τους στην 6η θέση της Ανατολής.

Το Milwaukee διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 121.2 πόντους ανά αγώνα, είναι πρώτοι στα ριμπάουντ με 51.3, και έχουν την δεύτερη θέση στα εύστοχα τρίποντα με 384 πίσω από τα 415 των Rockets. Ο Γιάννης συνεχίζει να πιστεύει στο σουτ του και να τιμωρεί τις αντίπαλες άμυνες που του δίνουν χώρο, με αποτέλεσμα να έχει στα 3 παιχνίδια που αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα 7-17. Τα δυνατά στοιχεία στην καυτή επίθεση των Bucks είναι το pick and roll, το σουτ χωρίς ντρίπλα και οι πόντοι κατευθείαν μετά από επιθετικό ριμπάουντ (putbacks). Όσον αφορά την άμυνα τα Ελάφια βρίσκονται στην 8η θέση, δεχόμενοι 107.6 πόντους κατά μέσο όρο από τις αντίπαλες επιθέσεις με το ενδιαφέρον να εντείνεται το επόμενο διάστημα, προκειμένου να φανεί αν η απουσία του Bledsoe επηρεάσει τις αμυντικές επιδόσεις είτε προς τα θετικά είτε προς τα αρνητικά.

Η εβδομάδα που τρέχει είναι και η πιο σημαντική για την επέκταση του σερί νικών στις 22, κάτι που θα αποτελέσει και franchise record για την ομάδα του coach Bud (το τωρινό ρεκόρ που κυνηγούν είναι οι 20 σερί νίκες).

Αναμφίβολα το παιχνίδι κόντρα στο Dallas (17/12, 3:00)και το αμέσως επόμενο με τους Lakers(20/12 3:00)είναι ουσιώδεις προκλήσεις για να μπορέσει να γραφτεί ιστορία. Οι Mavericks εντυπωσιάζουν φέτος, βρισκόμενοι στην 3η θέση της Δύσης (17-8) στηριζόμενοι φυσικά στον εκπληκτικό Luka Doncic (29.3 π, 9.6 ριμπ. και 8.9 ασιστ). Η παρουσία του όμως στο παιχνίδι με τους Bucks τίθεται εν αμφιβόλω λόγω διαστρέμματος που υπέστη κόντρα στους Heat τα ξημερώματα της Κυριακής. Ελπίζουμε να δώσει κανονικά το παρόν για να απολαύσουμε την μονομαχία του με τον Γιάννη, αυξάνοντας έτσι και το ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του αγώνα από την ευρωπαϊκή αγορά. Ο σπουδαιότερος αγώνας έως τώρα θα είναι εκείνος απέναντι στον Lebron και τον Anthony Davis. Οι Lakers εκπληρώνουν τις προσδοκίες και του πιο αισιόδοξου fan τους καθώς μοιράζονται με τους Bucks το καλύτερο ρεκόρ της λίγκας (24-3), και δείχνουν να διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο ρόστερ με παίκτες για όλα τα γούστα. Εκτός των άλλων τρέχουν και σερί 6 συνεχόμενων νικών με ενδεχόμενο να φτάσει τις 7 μιας και την ώρα που γράφεται το κείμενο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η αναμέτρηση των Lakers στην Atlanta.

Η εβδομάδα κλείνει με τους Knicks στο MSG και τους Pacers στο Fiserv Forum. Εκτός απροόπτου ενδεχομένου θα είναι και η πρώτη φορά που ο Malcolm Brogdon θα αγωνιστεί κόντρα στην πρώην του ομάδα. Εύχομαι μια ακόμα νικηφόρα εβδομάδα για τα Ελάφια, ώστε στη συνέχεια να αγωνιστούν για να ξεπεράσουν το 4ο μεγαλύτερο winning streak στην ιστορία, που είναι αυτό των Rockets με 22 νίκες τη σεζόν 2007-2008.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.