Η προετοιμασία, τα φιλικά και το «κλειδί» του εφετινού καλοκαιριού

ΟΦΗ

Το «χτίσιμο» του ρόστερ και του ΟΦΗ της νέας χρονιάς και η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε περίοδο διακοπών, αλλά και κινήσεων για τις αλλαγές και την ενίσχυση του ρόστερ και ταυτόχρονα κλείνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Όπως είναι γνωστό ο Όμιλος έκλεισε το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, το οποίο θα γίνει το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου (15-29), στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην περιοχή Oosterbeek. Είναι το ίδιο μέρος που έκανε και πέρυσι προετοιμασία ο ΟΦΗ το πρώτο δεκαήμερο του βασικού του προγράμματος επί ολλανδικού εδάφους.

Ήδη οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν κλείσει τα περισσότερα από τα φιλικά που θα δοθούν εκεί και γίνονται ενέργειες για να κλειστεί ακόμη ένα. Η Κρητική ομάδα θα δώσει 3-4 φιλικά και θα ανακοινωθούν όταν οριστικοποιηθεί και το τελευταίο.

Το σημαντικό σε αυτή την προετοιμασία, όπως και σε κάθε προετοιμασία φυσικά, είναι ο Νίκος Νιόπλιας να έχει στη διάθεσή του τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν για να μπορέσει να δουλέψει και να χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν. Το περσινό παράδειγμα της προετοιμασίας είναι προς... αποφυγή, αφού ο ΟΦΗ ξεκίνησε με ποδοσφαιριστές που τελικά αποχώρησαν, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Στάρτζεον. Το θέμα, λοιπόν, είναι να έχουν γίνει οι περισσότερες μεταγραφές, γιατί προφανώς δεν μπορούν να κλείσουν όλες οι κινήσεις μέχρι την αναχώρηση για την Ολλανδία (εφέτος η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται 15 Σεπτεμβρίου και ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί η... ευκαιρία της τελευταίας στιγμής).

Το εφετινό καλοκαίρι έχει μεγάλη διαφορά με το περσινό. Ο ΟΦΗ πέρυσι έπαιζε μέχρι το φινάλε της σεζόν τη σωτηρία του, ενώ εφέτος η χρονιά ουσιαστικά τελείωσε στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην κανονική διάρκεια της Super League. Πέρυσι όλα έγιναν υπό την πίεση του χρόνου, φέτος υπάρχει η πολυτέλεια να γίνουν όλα με ηρεμία, να γίνουν οι σωστές κινήσεις, να διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ και να γίνει η δουλειά στο δεκαπενθήμερο στην Ολλανδία. Μην ξεχνάμε ότι εφέτος τα... ζόρια αρχίζουν από νωρίς λόγω Μουντιάλ και όλες οι ομάδες είναι αναγκασμένες να φορμαριστούν από την αρχή σε μία έτσι κι αλλιώς περίεργη και δίχως αμφιβολία πρωτόγνωρη χρονιά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.