Η προηγούμενη φορά που ο Εργοτέλης έπαιξε στα προημιτελικά και το Γεντί Κουλέ
Η παρουσία του Εργοτέλη στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την πρόκριση-θρίλερ επί του ΟΦΗ, δεν είναι η παρθενική του. Μπορεί να φαντάζει τέτοια, αλλά η κρητική ομάδα στο παρελθόν έχει καταφέρει ξανά να προκριθεί στους «8» και μάλιστα τότε ήταν κάτι που φάνταζε απίθανο.
Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1985-86 ο Εργοτέλης με εξαιρετική πορεία στην τότε διοργάνωση και έχοντας αποκλείσει Ολυμπιακό Βόλου, Πανσερραϊκό και Νίκη Βόλου, έφτασε στα προημιτελικά, αλλά έπεσε πάνω στον Παναθηναϊκό. Ο Εργοτέλης της Γ' Εθνικής, τότε, κόντρα στον μετέπειτα νταμπλούχο Ελλάδας. Μία αποστολή που φάνταζε εξ αρχής δύσκολη.
Στην Κρήτη ο ΟΦΗ παίζει με τους «πράσινους» στο Γεντί Κουλέ και χάνει με 3-2. Στο ΟΑΚΑ, όμως, ένα μεσημέρι Τετάρτης, 9 Απριλίου του '86, ο Εργοτέλης δεν μπορεί να κοντράρει τον Παναθηναϊκό, η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και το 7-1 δείχνει την απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες. Ακόμα κι έτσι, όμως, για την κρητική ομάδα το παιχνίδι ήταν γιορτή. Για του... γραπτού το αληθές, η φωτογραφία από το συγκεκριμένο παιχνίδι, πριν από τη σέντρα.
Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 3' ο Καραβίδας. Στην συνέχεια, ο Θανάσης Δημόπουλος με δύο τέρματα έκανε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 64' με τον Μαλαμαδάκη, όμως ο Δημόπουλος ανέλαβε και πάλι δράση. Με 3 γκολ μέσα σε 5 λεπτά (79', 82', 84') ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπατσινίλας στο 87'.
Ο Εργοτέλης μένει εκτός ημιτελικών έχοντας ήδη φτάσει το ταβάνι του. Μία ομάδα Γ' Εθνικής στα προημιτελικά δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. Και παρά το γεγονός ότι ήρθε ο αποκλεισμός και μάλιστα με μια βαριά ήττα, για τον «Εργο» παραμένει μία μεγάλη επιτυχία. Την οποία χρόνια αργότερα ακολούθησαν άλλες, μεγαλύτερες. Με τον Εργοτέλη να παίρνει εκδίκηση και να αποκλείει αυτός τον Παναθηναϊκό.