Η προσαρμογή του Μοσκέρα και η νέα χρονιά της κανονικότητας

ΟΦΗ

Η δεδομένη ποιότητα του Κολομβιανού εξτρέμ και μία μεταγραφή που χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής.

Η περίπτωση του Σαντιάγκο Μοσκέρα είναι από τις κλασικές που συναντάμε σε πολλές ομάδες της Ευρώπης. Ο λάτιν παίκτης του ΟΦΗ κατέβηκε στην Κρήτη αρχές Ιανουαρίου, στο πρώτο του ευρωπαϊκό βήμα και σιγά-σιγά μπαίνει στη διαδικασία της προσαρμογής ώστε να δούμε τον πραγματικό Μοσκέρα με το πλούσιο βιογραφικό σε Κολομβία, ΗΠΑ, Μεξικό που πήγε στον ΟΦΗ για να καλύψει τα «θέλω» του Βάλντας Νταμπράουσκας όσον αφορά στον εξτρέμ.

Οι συμμετοχές του Μοσκέρα έως τώρα λίγες, μετρημένες στα δάχτυλα, το γκολ κόντρα στον Αστέρα όμως αρκετό για να δείξει μέρος των ικανοτήτων του. Παίκτης που έχει το «ένας εναντίον ενός», με ταχύτητα και δρασκελισμό, μπαλαδόφατσα που λέμε στην καθομιλουμένη, μπορεί να κινείται και σε μικρούς χώρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο συνδυασμός στο τέταρτο γκολ επί της Λαμίας στο 4-1 του «Γεντί Κουλέ». Και εξαιρετικός χαρακτήρας, έχουν να το λένε στο ΒΑΚ.

Όλα αυτά τα στοιχεία τα έχουν αντιληφθεί όλοι, το ερώτγμα που γεννάται είναι γιατί δεν παίζει περισσότερο. Η απάντηση εύκολη και έχει σχέση με τον πρόλογο του κειμένου: τον πραγματικό Μοσκέρα θα τον δούμε τη νέα σεζόν, όντας πλέον πλήρως προσαρμοσμένος στα νέα... εδάφη. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος το περασμένο Σάββατο μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Αστέρα: «Η προσαρμογή μου ήταν λίγο δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά αναδεικνύοντας το μόνιμο πρόβλημα των λατινοαμερικάνων που κάνουν το πρώτο τους επαγγελματικό βήμα στην Ευρώπη.

Προσαρμογή. Η «μαγική» λέξη. Παραδείγματα πολλά και δη από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Παλάσιος του Παναθηναϊκού για παράδειγμα, την περσινή σεζόν, στην πρώτη του χρονιά. Καμία σχέση με τον εφετινό. Παράμοια περίπτωση με τον Μοσκέρα, για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ο Κολομβιανός του ΟΦΗ όσο περνάει ο καιρός ολοένα μπαίνει στο κλίμα της ομάδας, αλλά και των νέων απαιτήσεων. Το δείχνει στο γήπεδο, το δείχνει στις κινήσεις του και την ψυχολογία του. Τη νέα σεζόν θα αποτελέσει έξτρα «όπλο» στη «φαρέτρα» του Νταμπράουσκας και δεδομένα θα έχει πιο ενεργό ρόλο στον νέο ΟΦΗ που θα «χτίσει» ο Λιθουανός.

Την ποιότητα του 27χρονο εξτρέμ την έχει δεδομένα ανάγκη ο Όμιλος. Και την εμπειρία του επίσης. Με συμμετοχές σε Κόπα Λιμπερταδόρες, MLS, στα πρωταθλήματα του Μεξικό και της Κολομβίας και πολύ καλές ομάδες (Ντεπορτίβο Κάλι και Πατσούκα), ο Μοσκέρα πήρε το χρόνο του και ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν.

Πάντα τέτοιες μεταγραφές έχουν αυτού του είδος το ρίσκο, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως τέτοιο. Ο χρόνος προσαρμογής είθισται να αποτελεί τροχοπέδη, αλλά είναι κάτι πάγιο και δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Η περίπτωση του Σαντιάγκο Μοσκέρα είναι μία από τις πολλές. Τα καλύτερα έρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι πρώτες ανανεώσεις, ο σχεδιασμός και τα «πρέπει»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.