​Η πρόταση να μπαίνουν στα γήπεδα οι κάτοχοι διαρκείας

SMS
16:27 | 20/01/2022

Η πρόταση προς την υγειονομική επιτροπή για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και να βγει από την ασφυξία ο επαγγελματικός αθλητισμός.

Στην πρόσφατη συνάντηση των κυρίων Αυγενάκη, Μποροβήλου και Λεουτσάκου το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό της ανάγκης να βρεθεί τρόπος να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, θέμα που έχει τεθεί και στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με το σάιτ SDNA, από την πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού τέθηκε ξανά προς τις ομάδες (γιατί αποτελούσε πρόταση και πριν την άρνηση της επιτροπής την περασμένη Τετάρτη) ως πιο δίκαιο ενδιάμεσο μέτρο για τη σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, να επιτραπεί η είσοδος στους κατόχους διαρκείας των ομάδων.

Με βάση τον αριθμό διαρκείας που έχουν διαθέσει οι μεγάλες ομάδες (το Υπουργείο έχει τα ακριβή στοιχεία για κάθε ομάδα), το ποσοστό πληρότητας αν πούμε υποθετικά ότι δίνουν το παρών όλοι κάτοχοι διαρκείας σε ένα παιχνίδι μπορεί να φτάσει μέχρι και το 40%.

Αφενός οι κάτοχοι διαρκείας είναι σίγουρα εμβολιασμένοι, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παρουσία φιλάθλων σε αθλητικούς χώρους, αφετέρου οι ομάδες έχουν τα πλήρη στοιχεία τους σε περίπτωση ανάγκης να διενεργηθεί οποιοσδήποτε έλεγχος και αυτό βοηθά επιπλέον να μπορεί η προσέλευση του κόσμου να είναι πολύ πιο καλά ελεγμένη με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις της εποχής της πανδημίας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.