Η πρόταση του Βόλου για νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

14:23 | 20/05/2024

Αυτό είναι το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος που προτείνει ο Βόλος.

Την επομένης της λήξης του φετινού πρωταθλήματος ο Βόλος έστειλε μία επιστολή στην λίγκα και τις ομάδες μέσω της οποίας έκανε γνωστή την πρότασή του για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ο οποίος θεωρεί πως θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Αναλυτικά η επιστολή του Βόλου:

Μετά την ολοκλήρωση του συναρπαστικού πρωταθλήματος 2023-24, που πολλές συγκυρίες το ανέδειξαν ως το συναρπαστικότερο των τελευταίων χρόνων, φρονούμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη ώρα να αξιοποιήσουμε το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται και να προχωρήσουμε σε στοχευμένες αλλαγές, ικανές να επιφέρουν το αναπτυξιακό αποτέλεσμα για το ποδόσφαιρο που όλοι επιθυμούμε, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν πρέπει από τις εντυπώσεις ευφορίας των στιγμών αυτών να παραβλέψουμε και να αδιαφορήσουμε για τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών που μας αφορούν όλους. Δυστυχώς η έλλειψη αντίδρασης από μέρους μας επέτρεψε σε επιτήδειους να θεωρούν το ποδόσφαιρο μαγαζί τους δυσφημώντας το, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, ξεκινώντας από την απαξίωση και τη δυσφήμιση.

Στο διάστημα της λειτουργίας του θεσμού των play off και play out είχαμε την ευκαιρία να αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μερικές σημαντικές αλλαγές, που σε συνδυασμό με την κοινή προσπάθεια κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μπορούν να μας φέρουν εγγύτερα στον κοινό μας στόχο για ένα πρωτάθλημα αντάξιο των προσδοκιών μας.

Ενός πρωταθλήματος με διασφάλιση της ισονομίας και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των ομάδων, ώστε συνακόλουθα να σημειωθεί και η βελτίωσή του, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό, αλλά και πιο ελκυστικό στους επενδυτές, στους χορηγούς, στους φιλάθλους, στα τηλεοπτικά κανάλια.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές που προτείνουμε στον τρόπο διεξαγωγής των play off και play out ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

Η ανάδειξη πρωταθλητή να γίνεται μέσω play off όπου θα παίρνουν μέρος οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις από 1 έως 4. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, οι ομάδες θα ξεκινούν με τους βαθμούς που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο.

Οι ομάδες που στην κανονική διάρκεια τερμάτισαν από την 5η έως και την 8η θέση να αγωνίζονται σε ένα διαφορετικό μίνι πρωτάθλημα (δύο γύρων), ξεκινώντας όλες από 0 βαθμούς. Στο τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση είτε να κερδίζει την έξοδό της στην Ευρώπη, είτε 500.000 ευρώ ως μπόνους, ενώ η ομάδα που τερμάτισε στην 6η θέση να κερδίζει ως μπόνους 300.000 ευρώ.

Τέλος οι ομάδες που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο στις θέσεις 9 έως 14 να αγωνίζονται στα play out σε διπλούς αγώνες και διατηρώντας τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, απ’ όπου και θα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες.

Με αυτό τον τρόπο θα πάψουν να υπάρχουν αδιάφορες ομάδες.

Πιστεύουμε ότι με τις αλλαγές αυτές θα εξαλειφθούν πολλά, αν όχι όλα, από τα όσα και φέτος διαδραματίστηκαν και έδωσαν τροφή σε αρνητικά σχόλια που μόνο κακό κάνουν στο ποδόσφαιρο, μειώνουν την κοινωνική του απήχηση και αποδοχή, αλλά και την εμπορική του αξία και εν τέλει αποβαίνουν σε βάρος όσων πραγματικά το αγαπούν και το υπηρετούν.

Για την ΠΑΕ Βόλος»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.