Η πρώτη γνωριμία με τον Δέλλα

ΟΦΗ

Το πρώτο δείγμα από την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Τραϊανού Δέλλα και τα «θέλω» του στον ΟΦΗ.

Κατά την παρουσίασή του την περασμένη εβδομάδα στο ΒΑΚ ο Τραϊανός Δέλλας ρωτήθηκε για την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία και τι θέλει να περάσει στον ΟΦΗ, αλλά η απάντησή του δεν... έβγαλε είδηση. Εύλογα ο «Κολοσσός» απέφυγε να ανοίξει τέτοια συζήτηση όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν είναι καιρός για αυτά. Κάθε πράγμα στον καιρό του, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Ο Δέλλας είναι ένας προπονητής που αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, αυτό της κατοχής και της ταχύτητας. Οταν λέμε ταχύτητα δεν μιλάμε μόνο στο τρέξιμο μέσα στο γήπεδο, αλλά στη γρήγορη αντίληψη και τις γρήγορες επιλογές. Αυτό το ποδόσφαιρο το είδαμε για πρώτη φορά όντας προπονητής της ΑΕΚ σε μία δύσκολη αποστολή στις μικρότερες κατηγορίες. Το είδαμε και στις άλλες ομάδες που δούλεψε.

Αυτό θα το δούμε και στον ΟΦΗ, πήραμε ένα πρώτο δείγμα τη Δευτέρα με τον Πανσερραϊκό. Η πρώτη γνωριμία με τον Δέλλα. Πάσες με τη μία, όχι φλυαρία στο παιχνίδι, κίνηση στο χώρο, αλλά και ενδεκάδα γεμάτη επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές.

Αυτά τα στοιχεία που έβγαλε η Κρητική ομάδα τα θέλει σε υπερθετικό βαθμό ο Μακεδόνας τεχνικός και γι' αυτά θα δουλέψει. Το πρώτο παιχνίδι ήταν μία κατάσταση ειδικών συνθηκών, μία κατάσταση προσαρμογής. Παιχνίδι με παιχνίδι τα στοιχεία αυτά θα τα βλέπουμε σε μεγαλύτερο βαθμό και σε μεγαλύτερη διάρκεια με προφανή στόχο να εξαλειφθούν οι αγωνιστικές παθογένειες. Χρόνο χρειάζεται και προς τον παρόν τον κέρδισε με την τεσσάρα κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Ο ΟΦΗ που ανέλαβε δεν είναι δική του ομάδα, αλλά στόχος του Δέλλα είναι να την κάνει δική του και όπως γίνεται αντιληπτό το προσεχές καλοκαίρι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον με την επικείμενη αγωνιστική ανασυγκρότηση-ανοικοδόμηση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.