Η Ρεάλ Μαδρίτης Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά!

00:34 | 29/05/2022

Με σκόρερ τον Βινίσιους και κορυφαίο τον Κουρτουά, η Ρεάλ κατέκτησε το Champions League, το 14ο της ιστορίας της!

Σε έναν τελικό που άρχισε με καθυστέρηση αφού δεν έλειψαν τα παρατράγουδα η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ με γκολ του Βινίσιους και κατέκτησε το 14ο Champions League της ιστορίας της. Αυτή είναι η 8η συνεχόμενη κατάκτηση για τους Μαδριλένους στους ισάριθμους τελευταίους τελικούς που έλαβαν μέρος.


Στο πρώτο μέρος η Λίβερπουλ, με τον Τσιμίκα στον πάγκο, ήταν αυτή που ήταν πιο επικίνδυνη, βάζοντας δύσκολα στη Ρεάλ. Η ομάδα του Κλοπ έβγαινε πιο εύκολα στην επίθεση, έχοντας τις ευκαιρίες, σε αντίθεση με τους Μαδριλένους που δεν μπορούσαν να απειλήσουν, έχοντας εγκλωβισμένο τον Μπενζεμά.

Η Λίβερπουλ είχε το δοκάρι του Μανέ και τον απόλυτο έλεγχο, αλλά η αμυντική δυσλειτουργία οδήγησε στη φάση του Μπενζεμά λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Στην πρώτη του φορά που έγινε απειλητικός ο Γάλλος στράικερ, σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στον τελικό και έμοιαζε πιο επιθετική, αλλά η Ρεάλ βρήκε το γκολ, το οποίο αυτή τη φορά μέτρησε. Συγκεκριμένα, στο 59ο λεπτό ο Βαλβέρδε μπήκε στην περιοχή και σέντραρε, ο Μπενζεμά άφησε την μπάλα (ήταν και εκτεθειμένος), ο Βινίσιους πλάσαρε σχεδόν σε κενή εστία και έκανε το 1-0 για τους Μαδριλένους.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο τρομερός Κουρτουά, ο οποίος με απίστευτες επεμβάσεις έπαιζε μόνος του τη Λίβερπουλ και κρατούσε το μηδέν στην άμυνα.

Οι «κόκκινοι» προσπάθησα, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον γκολκίπερ της Ρεάλ, η οποία κατέκτησε το Champions League της εφετινής σεζόν.

Γήπεδο: "Stade de France" (Παρίσι)

Σκόρερ: 59’ Βινίσιους

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία)

Κίτρινες: Φαμπίνιο

Αποβολές: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (77’ Φιρμίνο), Χέντερσον (77’ Κεϊτά), Σαλάχ, Ντίαζ (65’ Ζότα), Μανέ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε (86’ λ. τρ. Καμαβινγκά), Βινίσιους (90+4' Ροντρίγο), Μπενζεμά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.