Η Σέλτικ δεν ξέχασε τον Σαμαρά

SMS
10:45 | 21/02/2020

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, η Σέλτικ ευχήθηκε στον Γιώργο Σαμαρά για τα γενέθλιά του.

Ο νυν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ και παλιός ποδοσφαιριστής των «Καθολικών» κλείνει τα 35 (21 Φεβρουαρίου 1985) και η σκωτσέζικη ομάδα του ευχήθηκε χρόνια πολλά μέσω των social media.

Ο Γιώργος Σαμαράς γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 21 Φεβρουαρίου του 1985. Από τα 9 του μπήκε στις ακαδημίες του ΟΦΗ, αλλά στα 15 αναχώρησε για την Ολλανδία και την Χέρενφεεν. Στα 17 έγινε μέλος της πρώτης ομάδας και στα επόμενα 3,5 χρόνια πέτυχε 25 γκολ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραβήξει τα μάτια αρκετών ομάδων. Η Μάντσεστερ Σίτι ξόδεψε 6 εκατομμύρια λίρες και τον έκανε δικό της.

Στο Μάντσεστερ έκατσε δυο χρόνια και σκόραρε οκτώ φορές με την γαλάζια φανέλα. Όμως το 2008, ο Σαμαράς δόθηκε δανεικός στην σκωτσέζικη Σέλτικ. Πέτυχε 5 γκολ σε 16 παιχνίδια και η Σέλτικ τον έκανε δικό της. Έμεινε 6 χρόνια και ήταν μακράν τα πιο παραγωγικά στην καριέρα του.

Στα 33 του κι αφού πρώτα έπαιξε στη Σαουδική Αραβία, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία και στην Τουρκία, «κρέμασε» τα παπούτσια του και ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα στη μεγάλη του αγάπη τον ΟΦΗ όντας εκ των βασικών πρωταγωνιστών του νέου πρότζεκτ που έφερε τον Μιχάλη Μπούση στην ΠΑΕ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.