Η σφήνα του Ατρόμητου και η μεγαλύτερη μεταγραφή επί Μπούση

Απόψεις

Το θρίλερ με τον Σουηδό που είχε αίσιο τέλος μετά από τις κινήσεις των επικεφαλής του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται σήμερα να ανακοινώσει μία σπουδαία μεταγραφή, ίσως τη μεγαλύτερη επί εποχής Μπούση. Ο Έρικ Λάρσον, περί ου ο λόγος, ο οποίος από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται στο Ηράκλειο, περνάει τα ιατρικά και θα αποτελέσει την 6η προσθήκη του Ομίλου στο εφετινό "παζάρι" μετά τους Γιοχού, Ντιουσέ, Ντίκο, Στίβενς και Τοράρινσον.

Αυτά είναι τα δεδομένα και τα δημοσιογραφικά κλισέ. Αν και δεν είναι καθόλου κλισέ να φέρνει ο ΟΦΗ ένα εν ενεργεία πρωταθλητή από το πρωτάθλημα της Σουηδίας, στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική του ηλικία, με σπουδαίες παραστάσεις και εμπειρία. Κλισέ δεν είναι που ο ΟΦΗ επιβεβαίωσε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πως εφέτος μπορεί να άργησε στις μεταγραφές, αλλά βρήκε ποδοσφαιριστές που έχουν το "πακέτο" και όλα τα φόντα για να κάνουν τη διαφορά.

Δεν κοιτάζουμε το μέλλον, δεν είμαστε χαρτορίχτρες, έχουμε δει παικταράδες να έρχονται στην Ελλάδα και να φεύγουν ως παλτά. Αλλά με βάση τα δεδομένα, η μεταγραφή του Λάρσον μπορεί να χαρακτηριστεί ως "μπαμ". Ως τέτοιο ήρθε στο Ηράκλειο ανεξάρτητα του τι θα κάνει τη νέα σεζόν. Αλλά έχει "βαρύ" βιογραφικό και είναι ποδοσφαιριστής που ίσως ελάχιστοι να πίστευαν πως θα κατάφερνε να αποκτήσει ο ΟΦΗ.

Η μεγαλύτερη επιτυχία, όμως, της Κρητικής ομάδας είναι το πως αντέδρασε στη "σφήνα" του Ατρόμητου. Τα διαβάσατε, τα ακούσατε, τα μάθατε. Κάτι παιχνίδια των μάνατζερ και μία "σφήνα" του Ατρόμητου που πίστεψε πως μπορεί να χαλάσει μία τελειωμένη μεταγραφή... χωρίς να ανοίξει μύτη, έκαναν σίριαλ το όλο θέμα.

Ο ΟΦΗ βρέθηκε σε... κατάσταση επιφυλακής και όλοι οι επικεφαλής -όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, ακόμα και στο πιο ψηλό επίπεδο, πιο ψηλό δεν πάει- κινητοποιήθηκαν για να μη στραβώσει η μεταγραφή. Τα τηλέφωνα έδωσαν και πήραν στην κορύφωση του θρίλερ. Η αμεσότητα, οι κινήσεις, η επιμονή, τα τηλεφωνήματα και η συνολική εξαιρετική αντίδραση έφεραν τον Λάρσον το βράδυ της Δευτέρας στο Ηράκλειο.

"Σφήνες" γίνονται, μεταγραφές χαλάνε, τη δεκαετία του '80 και του '90 πήγαιναν οι Mercedes στα αεροδρόμια για να παραλάβουν παίκτες και αυτοί κατέληγαν σε άλλον προορισμό από τον αρχικό. Στα γραφεία τους περίμεναν τα χαρτιά για τις υπογραφές και οι οδηγοί τους πήγαιναν σε κότερα. Μπόλικες ιστορίες υπάρχουν από τέτοια περιστατικά. Το θέμα, όμως, είναι η αντίδραση. Και ο ΟΦΗ δείχνει ξεκάθαρα πια πως δεν είναι "μαγαζάκι" για να αποδέχεται τη μοίρα του και θα συνεχίσει να μεγαλώνει παρά τις προθέσεις εκείνων που θεωρούν πως είναι εύκολη λεία.

Η περίπτωση Λάρσον κρεμόταν από μία κλωστή. Ηθελε καλούς χειρισμούς για να μην αλλάξουν τα δεδομένα. Ηθελε στρατηγική, ήθελε γρήγορη αντίδραση, ήθελε αντεπίθεση με εμφατικό τρόπο. Και η αλήθεια είναι πως τέτοιες περιπτώσεις δεν θέλουν και πολύ για να καταλήξουν σε φιάσκο.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, βγήκε νικητής από το θρίλερ, βγήκε νικητής και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ενισχύεται σημαντικά στα δεξιά της άμυνας, πήρε παίκτη από το "πάνω ράφι", που λέμε στην καθομιλουμένη και πλέον στοχεύει στις υπόλοιπες κινήσεις για να τελειώνει το παζλ του ρόστερ. Εξτρέμ και επιθετικός. Με παίκτες που και εκεί θα κάνουν τη διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρικ Λάρσον: Σπουδαία μεταγραφή έκλεισε ο ΟΦΗ!

Η «καρτέλα» του Λάρσον: Το βιογραφικό και οι γεμάτες χρονιές του Σουηδού

Η άφιξη Λάρσον στο Ηράκλειο και οι υπογραφές

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.