H Σφιόντεκ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε την κορυφή του Roland Garros

17:41 | 04/06/2022

Η ασταμάτητη Ίγκα Σβιόντεκ (Νο1) είναι η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Roland Garros 2022 στο μονό γυναικών, αφού επιβλήθηκε 2-0 (6-1, 6-3) σετ της Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ και κατέκτησε την κορυφή του τουρνουά για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Η Ίγκα Σβιόντεκ (Νο1) κατέκτησε την κορυφή του Roland Garros και μαζί το χρηματικό έπαθλο των 2.2 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς επικράτησε 2-0 σετ (6-1, 6-3) της 18χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ (Νο23). Η πίεση που άσκησε η 21χρονη Πολωνή, Νο1 του κόσμου μετά την απόσυρση της Μπάρτι, στην Γκοφ ήταν μεγάλη και με μόλις ένα χαμένο game κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ.

Η Αμερικανίδα προσπάθησε να μπει δυνατά στο δεύτερο σετ, ξεκινώντας με break. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και για πρώτη φορά στον αγώνα κέρδισε δύο σερί game. Ωστόσο, η Σβιόντεκ ήταν ασταμάτητη και επέστρεψε, κατακτώντας πέντε συνεχόμενα game για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Κάπως έτσι, η 21χρονη έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου Roland Garros της καριέρας της (το πρώτο ήταν το 2020). Η Σβιόντεκ έγινε μόλις η τέταρτη γυναίκα στην Open Era (από το 1968 και έπειτα) που κατακτά πάνω από μια φορά το Γαλλικό Όπεν σε ηλικία 21 ετών ή νεαρότερη. Οι άλλες τρεις είναι οι θρυλικές Μόνικα Σέλες, Στέφι Γκραφ και Κρις Έβερτ.

πηγή: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.