Η σημασία του... μηδενός

Απόψεις

Για δεύτερο σερί ματς ο ΟΦΗ κρατά το μηδέν στην άμυνα. Και αυτό είναι το μεγάλο του κέρδος. Σχόλιο του Σταύρου Καραϊνδρου.

Δεν χρειάζεται να κρυφτεί κανείς πίσω από το δάχτυλό του. Ο ΟΦΗ στη Λάρισα δεν ήταν καλός. Ηταν υποφερτός στο πρώτο μέρος και μέτριος στο δεύτερο. Οχι, όμως, τόσο κακός για να χάσει. Γιατί απλούστατα, αυτή τη φορά -και μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι- κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Να θυμήσουμε πόσα γκολ είχε δεχθεί ο ΟΦΗ πριν από το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό; Κάντε τη σούμα: Πανιώνιος-ΟΦΗ 2-2, Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3, Ξάνθη-ΟΦΗ 3-0, ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3, Λαμία-ΟΦΗ 1-1. Σύνολο; 14 γκολ! 

Εμαθε να μη χάνει

Πόσα γκολ έχει δεχθεί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές; Μηδέν. Κανένα. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο το γεγονός πως ο ΟΦΗ έχει καταφέρει σιγά-σιγά να "χτίσει" ένα μικρό σερί με δύο ισοπαλίες και μία νίκη (αφήνοντας πίσω του το κακό ξεκίνημα), αλλά έχει καταφέρει να διορθώσει ένα σημαντικό πρόβλημα που του κόστισε βαθμούς.

Είναι ξεκάθαρο πλέον δια γυμνού οφθαλμού πως το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου έχει αρχίσει και πατά καλύτερα τα πόδια του στο έδαφος. Είναι η αυτοπεποίθηση, η αισιοξία, τα αποτελέσματα, όλα αυτά που συνθέτουν ένα καλύτερο κλίμα. Και όταν υπάρχουν χαμόγελα, υπάρχουν και αποτελέσματα. Είναι απλά μαθηματικά.

Ο ΟΦΗ έμαθε να μη χάνει. Τουλάχιστον, να μη χάνει τόσο εύκολα. Απέκτησε σκληράδα, βγάζει πάθος, διαχειρίζεται πιο σωστά τη ροή μιας αναμέτρησης και ό,τι αυτή βγάζει.

Η ψυχολογία και... ο Κούγιας

Στη Λάρισα τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε ο ΟΦΗ να δείχνει βραχυκυκλωμένος για το διπλό. Του έκατσε και η ατυχία με τον Βουό και... έδεσε το γλυκό. Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την ισοπαλία, επικεντρώθηκε σε αυτή. Κάτι που τόνισε και ο Νίκος Παπαδόπουλος. Γιατί; Γιατί απλούστατα ο ΟΦΗ δεν έχει άλλα περιθώρια για "πέταμα" βαθμών. Τους θέλει για την ουσία, την ψυχολογία, την ώθηση.

Για το τέλος, τροφή για σκέψη. Από τη μία ο Μπούσης, από την άλλη ο Κούγιας. Αυτό από μόνο του φτάνει για να καταλάβει οποιοσδήποτε πόσο τυχερός είναι ο ΟΦΗ με τα νέα δεδομένα στα διοικητικά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.