Η σορός του Κριστιάν Ατσού στο σπίτι του στην Άκρα

15:43 | 20/02/2023

Η σορός του εξτρέμ από την Γκάνα, Κρίστιαν Άτσου, μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Άκρα το βράδυ της Κυριακής (19/2), την επόμενη μέρα που βρέθηκε νεκρός κάτω από τα ερείπια της κατοικίας του, μίας πολυκατοικίας 12 ορόφων που κατέρρευσε από τον σεισμό.

Ο 31χρονος Ατσού δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Χατάι, στη νότια Τουρκία. Ντυμένο με την εθνική σημαία της Γκάνας, το φέρετρο του Ατσού που έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Κοτόκο της πρωτεύουσας υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος Μαχαμαντού Μπαουμία και μια μεγάλη στρατιωτική τιμητική φρουρά.

«Ελπίζαμε ενάντια στην ελπίδα, κάθε μέρα που περνούσε, προσευχόμασταν και προσευχόμασταν. Αλλά δυστυχώς, όταν βρέθηκε, δεν ήταν πια ζωντανός», είπε ο Μπαούμια.

Ο Ατσού είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει έξω από τη νότια Τουρκία ώρες πριν από τον σεισμό, αλλά ο μάνατζερ της Χατάισπορ είπε την Παρασκευή ότι ο Γκανέζος επέλεξε να παραμείνει στον σύλλογο αφού σημείωσε το νικητήριο γκολ σε έναν αγώνα της Super Lig στις 5 Φεβρουαρίου.

Εντάχθηκε στη Χατάισπορ τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους μετά από περιόδους με τους συλλόγους της αγγλικής Premier League Έβερτον, Τσέλσι και Νιούκαστλ.

Ο Ατσού, ο οποίος συμμετείχε και σε αρκετές φιλανθρωπικές δράσεις, είχε 65 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Γκάνας και τη βοήθησε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2015, όπου έχασε από την Ακτή Ελεφαντοστού στα πέναλτι. Επιλέχθηκε τελευταία φορά για να παίξει με την Γκάνα το 2019, έχοντας τέσσερα χρόνια πριν παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, όπου η αφρικανική ομάδα αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο..

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του, την οικογένεια, τους αγαπημένους του και την ποδοσφαιρική κοινότητα», ανακοίνωσε το Σάββατο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνας. «Μακάρι η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη»

Ο Ατσού αφήνει πίσω του μια χήρα και τρία ορφανά παιδιά. Ο σεισμός, ακολουθούμενος από ισχυρούς μετασεισμούς, σκότωσε περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες αναφορές, απολογισμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς περίπου 264.000 διαμερίσματα στην Τουρκία έχουν καταστραφεί και πολλά ακόμη άνθρωποι αγνοούνται στη χειρότερη σύγχρονη καταστροφή της χώρας.

Μία καταστροφή που άφησε επίσης χιλιάδες τραυματίες και άστεγους σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.