Η στόχευση του ΟΦΗ στο δύσκολο μεταγραφικό Γενάρη

ΟΦΗ

Τα μεταγραφικά «θέλω» του Νταμπράουσκας, οι θέσεις που θα ενισχυθεί ο ΟΦΗ και οι περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει.

Στη τελική ευθεία μπαίνει ο ΟΦΗ αναφορικά με το μεταγραφικό κομμάτι ενόψει Ιανουαρίου ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος μόλις αλλάξει ο μήνας και να ενισχυθεί εκεί που πρέπει με τις λιγότερες δυνατές καθυστερήσεις.

Ο ΟΦΗ επικεντρώνεται στην απόκτηση φορ και εξτρέμ, αυτή τουλάχιστον είναι η προτεραιότητα, χωρίς να «κλείνει την πόρτα» και σε άλλες θέσεις εφόσον κριθεί κάτι τέτοιο μετά την επαναξιολόγηση του ρόστερ. Έτσι κι αλλιώς τον Γενάρη μπορεί να προκύψουν «λαβράκια» και γι' αυτό το λόγο τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί μέσα στη μεταγραφική περίοδο.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας θέλει παίκτες που θα είναι ενεργοί ώστε να είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν άμεσα το ρόστερ. Οπερ σημαίνει πως απορρίπτονται περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι αρκετό καιρό ελεύθεροι, άρα δεν είναι στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο και δεν μπορούν να προσφέρουν αμέσως στον ΟΦΗ.

Ο Γενάρης, βέβαια, είναι γνωστό πως δεν είναι και η πιο εύκολη περίοδος για μεταγραφές. Οι λύσεις με βάσει τα «θέλω» είναι πιο περιορισμένες και σαφώς πιο δύσκολες. Ο ΟΦΗ και δη ο Λιθουανός προπονητής έχει ουσιαστικά δύο δρόμους μπροστά του: ο ένας είναι ο δανεισμός με οψιόν αγοράς για το προσεχές καλοκαίρι και ο άλλος είναι κάποιος παίκτης που έμεινε ελεύθερος σε πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, άρα θα είναι αγωνιστικά έτοιμος να βοηθήσει την Κρητική ομάδα.

Ακριβώς επειδή οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι «σπαζοκεφαλιά» και έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας, ο Νταμπράουσκας δεν θέλει να πάρει κάποια βιαστική απόφαση που επί της ουσίας θα τη βρει μπροστά του ο ΟΦΗ. Θέλει να καταλήξει σε λύσεις που ναι μεν θα βοηθήσουν την ομάδα την τρέχουσα σεζόν, αλλά θα αποτελέσουν και ενίσχυση για το μέλλον.

Φαίνεται, λοιπόν, πως οι άνθρωποι του ΟΦΗ βρίσκονται σε καλό δρόμο τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχουν προχωρήσει με κάποιες περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει και είναι μέσα στον ξεκάθαρο στόχο που έθεσαν εξ αρχής: να μην επαναληφθούν οι καθυστερήσεις του καλοκαιριού και να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι μεταγραφές.

YΓ: Περιπτώσεις όπως αυτή του Τσιγκρίνσκι που προέκυψε από εξ Αθηνών δημοσιεύματα δεν ενδιαφέρουν τον ΟΦΗ. Δεδομένη είναι η αγωνιστική αξία του Ουκρανού, αλλά ο Νταμπράουσκας δεν θέλει παίκτες σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Έχει «κυκλώσει» περιπτώσεις κάτω των 30 κι αυτό ας το κρατήσουμε ως «μεταγραφικό οδηγό» για το άμεσο μέλλον...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.