Η Super League πρότεινε και η κυβέρνηση «σφυρίζει» σέντρα

16:50 | 18/05/2020

Σέντρα στις 6-7 Ιουνίου σε πλέι οφ και πλέι άουτ, αρκεί να δώσει το «ok» η κυβέρνηση

Όπως αναμενόταν, στην τηλεδιάσκεψη της Super League τη Δευτέρα προτάθηκε η επανέναρξη του πρωταθλήματος 6-7 Ιουνίου, όπως αναμενόταν δηλαδή.

Ο πρόεδρος Μηνάς Λυσάνδρου πρότεινε η σέντρα για τα πλέι οφ και πλέι αουτ να οριστεί το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και τα δύο μίνι τουρνουά να τελειώσουν την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Στη διάρκεια της συζήτησης για την επανεκκίνηση στις 6-7 Ιουνίου, έκανε παρέμβαση ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς και απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Πανιωνίου, Χρήστο Δάρα, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη σέντρα. Ο Καραπαπάς τόνισε: «Μπορεί να έχει ανοίξει όλη η κοινωνία και το μόνο πράγμα που δε θα ανοίξει είναι το ποδόσφαιρο που είναι το πιο ελεγχόμενο και έχει πρωτόκολλο υγείας; Δηλαδή ο κύριος Δάρας δεν στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο; Ποια είναι η πρόταση; Να κλειδώσουμε το ποδόσφαιρο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο;».

Ο Δάρας επανήλθε, λέγοντας: «Δεν είπα να μην ξεκινήσει το ποδόσφαιρο. Είπα για τις ευθύνες που θα έχουμε αν κολλήσει κάποιος».

Τέλος, οι ομάδες ενημερώθηκαν ότι θα έχουν δικαίωμα 5 αλλαγών και αποστολή 20 ατόμων.

Βέβαια, η απόφαση της Λίγκας δεν αρκεί από μόνη της και θα χρειαστεί την έγκριση της Κυβέρνησης, η οποία θα αποφασίσει σε συνεννόηση με τις υγειονομικές αρχές, αλλά εκτός απροόπτου δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι αντίθετο και πάμε ολοταχώς για restart.

Η ανακοίνωση της Super League:

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. κ. Κάτια Κοξένογλου εξελέγη ομόφωνα στη θέση της αναπλ. προέδρου του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, για τις θέσεις 7-14, επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των Play Off και των Play Out της Super League το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Super League στο World Leagues Forum.

Η συζήτηση επί των χορηγικών παροχών θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Super League.


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.