Η Super League θα απαγορευτεί με νόμο στη Βρετανία

18:00 | 22/12/2023

Από την πρώτη κιόλας προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας, ξεχωριστής διοργάνωσης, σχεδόν το σύνολο των Άγγλων οπαδών, ακολουθούμενοι από κυβερνητικούς εκπροσώπους, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους σε ένα έργο που θεωρείται ελιτίστικο κι ενάντια στο λαϊκό ποδόσφαιρο.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε υπέρ της εταιρείας A22 Sports, η οποία φροντίζει για τα συμφέροντα της Super League, ακόμα κι αν δεν άναψε το πράσινο φως σε μια τέτοια διοργάνωση (όπως τονίζει η UEFA), αλλά οι αντιδράσεις συνεχίζονται και η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις.

Με σημείωμα του υπουργείου Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, το οποίο δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, η κυβέρνηση έκανε γνωστή τη θέση της με απόλυτη σαφήνεια:

«Λαμβάνουμε υπόψη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Super League. Η προσπάθεια δημιουργίας μιας αποσχιστικής διοργάνωσης ήταν μια καθοριστική στιγμή για το αγγλικό ποδόσφαιρο και καταδικάστηκε παγκοσμίως από τους οπαδούς, τους συλλόγους και την κυβέρνηση», αναφέρεται.

«Εκείνη την εποχή λάβαμε αποφασιστικά μέτρα ξεκινώντας την αναθεώρηση της διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου υπό την καθοδήγηση των οπαδών, η οποία απαιτούσε τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Σύντομα θα εισαγάγουμε νομοθεσία που θα το κάνει πραγματικότητα και θα εμποδίσει τους συλλόγους να συμμετέχουν σε παρόμοιες αποσχιστικές διοργανώσεις στο μέλλον».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.