H τακτική του ΟΦΗ: όποιος θέλει, μένει

18:52 | 07/06/2024

Ο ΟΦΗ πήρε το ρίσκο και αποφάσισε να κινηθεί μεταγραφικά με συγκεκριμένο πλάνο.

Ο Νέιρα ανανέωσε, με τον Τοράλ υπάρχει αναμονή και οι Βούρος, Τοράρινσον, Μπάκου, Φελίπε και Μοσκέρα αποτελούν παρελθόν από τον ΟΦΗ. Από τη στασιμότητα των προηγούμενων ημερών πήγαμε στις ραγδαίες εξελίξεις με πολλές εκκρεμότητες να κλείνουν.

Αν βγάλουμε από το κάδρο τις περιπτώσεις Μπάκου, Μοσκέρα και Φελίπε, με τους οποίους ο ΟΦΗ δεν ήθελε να συνεχίσει, για τις υπόλοιπες γίνεται ξεκάθαρη η τακτική που ακολουθούν οι επικεφαλής και δη ο Μηνάς Λυσάνδρου: όποιος θέλει να μείνει ή δείχνει τη διάθεση για να συζητήσει ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή, μένει. Οποιος χρονοτριβεί, φεύγει.

Από τη μία η περίπτωση Νέιρα: μέσα σε λίγα 24ωρα από τη στιγμή που ο ΟΦΗ κατέθεσε πρόταση, ο Αργενινός απάντησε θετικά και το ντιλ έκλεισε. Από την άλλη οι περιπτώσεις Τοράρινσον, Βούρου και Μεγιάδο. Για τον Ισλανδό ο ΟΦΗ είδε ότι η διαφορά είναι μεγάλη και δεν υπάρχει σημείο επαφής και αποφάσισε να τελειώσει το θέμα. Το ίδιο και με τον Βούρο, αφού το χάσμα έδειχνε ανυπέρβλητο και κυρίως δεν φαινόταν διάθεση για μία νέα επαφή μπας και βρεθεί η «χρυσή» τομή. Για τον Μεγιάδο η αλλαγή στάσης του Αργεντινού ενόχλησε τους ανθρώπους του ΟΦΗ και παρά το γεγονός ότι ήταν μία οδυνηρή απόφαση, ήρθε το φινάλε της συνεργασίας.

Οικονομικά ο ΟΦΗ έκανε προτάσεις με βάση τα δικά του στάνταρ. Προσφορά παίκτη, σεβασμός, αλλά και η περσινή πορεία συνέθεσαν το «πακέτο» για να βγουν οι προτάσεις σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Αυτά έκρινε πως έπρεπε να δωσει ο ΟΦΗ, αυτά έδωσε. Δικό του και το ρίσκο να προχωρήσει σε μαζικά «διαζύγια» και να πάει σε ένα γενικό φρεσκάρισμα του ρόστερ με μεταγραφές ενδεκαδάτων. Προφανώς ο ΟΦΗ θα κριθεί όταν γίνει το τελικό ταμείο: τι παίκτες πήρε, αν έκανε την υπέρβαση, αν κάλυψε επάξια τα κενά. Η γκρίνια και (κυρίως) η ανησυχία είναι εύλογες αντιδράσεις, η όλη φάση θυμίζει κτίριο που γκρεμίστηκε για να φτιαχτεί από την αρχή. Ηρεμία, όμως, χρειάζεται και υπομονή για να δούμε πώς ακριβώς θα κινηθούν στον Όμιλο για να βοηθήσουν τον Δέλλα και να του δώσουν ένα αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό ρόστερ. Το έχουμε ξαναγράψει, ο ΟΦΗ οφείλει να κάνει κινήσεις τέτοιες που θα κάνουν τον κόσμο να... ξεχάσει τους Βούρο και Μεγιάδο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.