Η κούπα στην Τσέλσι!

23:58 | 29/05/2021

Η Τσέλσι είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι. Δείτε videos από τον τελικό του Champions League

Η Τσέλσι 9 χρόνια μετά τον Μόναχο επαναλαμβάνει τον θρίαμβο και είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στον τελικό του Champions League στο Οπόρτο, μπροστά σε 16.000 θεατές, απέναντι στη Σίτι του Γκουαρδιόλα οι «μπλε» επικράτησαν 1-0 και κατέκτησε τη δεύτερη κούπα στην ιστορία τους.


Στο πρώτο μέρος του τελικού η μπάλα πήγαινε κυριολεκτικά πάνω-κάτω με τρομερό ρυθμό και αρκετές φάσεις. Τις πιο καθαρές τις είχε η Τσέλσι, η οποία προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα κάτι που κατάφερε στη φάση του 0-1.

Το γκολ των Λονδρέζων προήλθε από μεγάλη κάθετη του Μάουντ προς τον Χάβερτς στην πλάτη της ορθάνοιχτης άμυνας, ο Έντερσον βγήκε, αλλά ο Γερμανός τον πέρασε πλάσαρε σε κενή εστία

Το γκολ της Τσέλσι ανάγκασε τη Σίτι να παίξει ακόμα πιο επιθετικά και πιο πιεστικά. Στο β' μέρος μπήκε με ξεκάθαρο στόχο να πάρει ολοκληρωτικά την κατοχή και να κλείσει στα καρέ της την Τσέλσι, μόνο που η ομάδα του Τούχελ είναι από εκείνες που ξέρει να αμύνεται.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την άμυνα της Τσέλσι, αλλά και την απουσία του Ντε Μπρούινε, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Παρά την πίεση και τις φάσεις που δημιούργησε, η Σίτι δεν μπόρεσε να απαντήσει στο γκολ της Τσέλσι, η οποία με έναν τρομερό Καντέ κράτησε το 1-0 έως τέλους και κατέκτησε το εφετινό Champions League.

Η νίκη της Τσέλσι συνέχισε το... αρνητικό σερί των πρωτάρηδων σε τελικό. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες 7 προηγούμενες ομάδες που έκαναν ντεμπούτο σε τελικό Champions League απέτυχαν να κατακτήσουν το τρόπαιο (2000 Βαλένθια, 2002 Λεβερκούζεν, 2004 Μονακό, 2006 Άρσεναλ, 2008 Τσέλσι, 2019 Τότεναμ, 2020 Παρί).

Επίσης, ηομάδα που σκοράρει πρώτη έχει επικρατήσει στους 36 από τους προηγούμενους 43 τελικούς της διοργάνωσης. Οι 4 εξ αυτών στα πέναλτι. Η Τσέλσι έγινε η 37η ομάδα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα (64΄ Φερναντίνιο), Γκιντογκάν, Ντε Μπρόιν (60΄ Ζεζούς), Μαχρέζ, Στέρλινγκ (77΄ Αγουέρο), Φόντεν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα (λ.τρ. 39΄ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (80΄ Κόβασιτς), Χάβερτζ, Βέρνερ (66΄ Πούλισικ).


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.