Η Τυνησία νίκησε τους Γάλλους, αλλά έμεινε εκτός

19:13 | 30/11/2022

«Άγγιξε» το θαύμα, αλλά έμεινε εκτός η Τυνησία

Το πρώτο γκολ της Τυνησίας στα γήπεδα του Κατάρ και η (τεράστια) πρώτη νίκη της, επί της Γαλλίας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου -1-0 με σκόρερ τον Καζρί- δεν έφταναν για να της χαρίσουν την πρόκριση στους «16» του εφετινού Μουντιάλ.

Η νίκη επί της Αυστραλίας απέναντι στη Δανία (1-0), διατήρησε τα «καγκουρό» στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου και τους έδωσε το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ, με τους Τυνήσιους να μένουν με την πικρή γεύση του αποκλεισμού, παρότι σημείωσαν μία απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ιστορίας τους, η οποία «σφραγίστηκε» στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων με την ακύρωση του γκολ του Γκριεζμάν ως οφσάιντ.

Οριστικά στην πρώτη θέση η Γαλλία, που περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της απ’ τον 3ο όμιλο, αντιμετωπίζοντας στις 4 Δεκεμβρίου στην Ντόχα, την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΤΥΝΗΣΙΑ: Νταμέν, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεσχρίντα, Σκίρι, Λαϊντουνί, Μααλούλ, Σλιμάνε (83' Αμπντί), Ρομντάν (74' Σαλαλί), Καζρί (60' Τζεμπάλι)

ΓΑΛΛΙΑ: Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63' Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Βερτού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Εμπαπέ), Μουανί

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.